Hlavní obsah

Vítkovice - Hr. Králové 0:1 SNStav série 0:1Vítkovice neviděly za osmdesát minut gól, v nájezdech kraloval Hradec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
80. McCormack (rozhodující nájezd) 0 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Hradce Králové v úterý odstartovali semifinále play off vítězstvím na ledě Vítkovic. Souboji kralovali brankáři Aleš Stezka a Matěj Machovský, žádný gól nepadl během šedesáti minut základní části a střelci na obou stranách se nedokázali prosadit ani ve dvacetiminutovém prodloužení. Rozhodující nájezdy pak zcela opanovali hostující exekutoři, vítěznou trefu si ve třetí sérii připsal obránce Graeme McCormack. Semifinálová série pokračuje ve středu opět na ledě Vítkovic.

Co Hradec zvládl jako jediný v extralize? Patrik Augusta hodnotí v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Úvod utkání nabídl opatrný hokej a jen několik bezproblémových zákroků obou brankářů. Hosté se mohli dostat do vedení v přesilových hrách, dva fauly Kriegera na Lva ale potrestat nedokázali.

První oslabení Vítkovice ubránily bez sebemenších problémů, v závěru druhého měl šanci Jergl. Bekhendová dorážka hráče Mountfieldu ale skončila vedle. Ve 14. minutě se po přečíslení dva na jednoho neprosadil ani Okuliar.

Až poté výrazněji zahrozili i domácí. Střelu Mikuše ale Machovský chytil, Mueller nezamířil přesně a v 18. minutě skončil Lakatošův pokus na tyčce. Neuspěl ani dorážející Krenželok.

Východočeši byli i nadále střelecky aktivnější, gólové šance si ale vytvářet nedokázali. V polovině utkání byl ale blízko změny skóre Marcel, trefil ale jen tyč.

Až poté se probrali i domácí a přidali v útoku. Vytvořili si převahu, vynutili si i první přesilovou hru, faul Zachara ale nepotrestali. Elitní formace Vítkovic se proti bránící čtveřici neprosadila.

Podobně dopadla i druhá početní výhoda Vítkovic na začátku třetí třetiny. Ve 44. minutě trefil hostující Werek tyč, hra byla ale i nadále plná nepřesností. Stejně jako v předešlém případě ale nastřelená branková konstrukce krátkodobě probudila domácí tým, Ostravané se tlačili do útoku, Machovský byl ale pozorný. Stejně spolehlivý byl i Stezka.

Zápas dospěl do prodloužení, ale ani ve čtvrté dvacetiminutovce se obraz hry z pohledu výraznějších příležitostí nezměnil a ústředními postavami byli Stezka a Machovský. V 67. minutě byl vyloučen Rosandič, Vítkovice třetí početní výhodu ale nevyužily.

V závěru prodloužení měl více ze hry Hradec Králové, rozhodnout ale hosté nedokázali. Vítěze tak určily nájezdy, ve kterých se mnohem více dařilo hostům. Stezku překonali Jergl, Werek, McCormack i Okuliar. Proti Machovskému uspěli jen Mueller a Fridrich.

Semifinále play off hokejové extraligy - 1. zápas
Vítkovice - Hradec Králové 0:1 po sam. nájezdech
Rozhodující nájezd: McCormack. Rozhodčí: Pražák, Květoň - Ondráček, Zíka. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 9325.
Stav série: 0:1
Vítkovice: Stezka - Grman, Mikuš, Raskob, Koch, J. Stehlík, Gewiese - Mueller, Krieger, Roberts Bukarts - Lakatoš, Dej, L. Krenželok - M. Kalus, Kotala, Jarůšek - Lednický, Chlán, Fridrich. Trenér: Holaň.
Hradec Králové: Machovský - McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič, Marcel - Werek, Lev, Eberle - Jergl, Lalancette, Perret - Okuliar, Zachar, R. Pavlík - Smoleňák, Štohanzl, Pilař. Trenér: T. Martinec.

Reklama