Hlavní obsah

Zlín - Vsetín 4:1Stav série 2:1Zlín je blíž bitvě o extraligu, Vsetín na Berany nestačil

Aktualizováno

Hokejisté Zlína vyhráli ve třetím utkání finále první ligy ve valašském derby doma nad Vsetínem 4:1 a otočili stav série na čtyři vítězné na 2:1 na zápasy. Gólem a asistencí se na výhře Beranů, kteří loni po 42 letech sestoupili z extraligy, podílel útočník Stanislav Sadovikov. Čtvrtý duel se hraje ve čtvrtek opět ve Zlíně.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Zlína se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Vsetín nastoupil s ruským brankářem Maximem Žukovem, který se po třech zápasech od pátého duelu semifinále s Prostějovem vrátil do hry místo Tomáše Vošvrdy. První velkou šanci ale musel řešit ve 4. minutě jeho protějšek Daniel Huf, jehož z přečíslení tří na jednoho nepřekonal Jan Berger. Po přihrávce Ondřeje Němce pak nebezpečně pálil Roman Půček.

V polovině úvodní třetiny mohli otevřít skóre domácí, když se před Žukovem dostal k zakončení Luboš Rob, ale neuspěl. Potom neprostřelil vsetínského gólmana Zdeněk Sedlák mladší. V závěru úvodní části se Vsetín ubránil při trestu Pavla Klhůfka a v oslabení měl možnost z přečíslení Adam Hořanský, který však přestřelil.

V úvodu druhé části zahrozil tečí Bedřich Köhler a v čase 23:58 už se Berani radovali. K puku se za brankou dostal Sedláček, vybruslil před Žukova a překonal jej bekhendem. Ve 26. minutě mohl vyrovnat Klhůfek, Huf však jeho možnost zmařil.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Ondřej Němec ze Vsetína, Pavel Sedláček ze Zlína a brankář Maksim Zhukov ze Vsetína.

Před polovinou utkání získal Zlín už dvou brankový náskok. Mikuláš Zbořil od modré čáry trefil blokujícího Miroslava Holec, znovu se zmocnil puku a z pozice za pravým kruhem prostřelil Žukova. Pojistit náskok domácích mohli Petr Mrázek a Petr Kratochvíl.

Vsetín se na přelomu druhé a třetí třetiny neprosadil ani při vyloučení Dominika Luži. S koncem přesilovky nevyužil možnost obránce Jiří Říha. Po 58 sekundách třetí třetiny ale zvýšil Zlín. Po přihrávce Denise Kindla zamířil do odkryté branky Sedlák.

Hosté snížili v 51. minutě při hře čtyř proti čtyřem díky Šimonu Jenáčkovi. Výsledek dovršil 101 sekund před koncem při power play Vsetína do prázdné branky Sadovikov.

Finále play off první hokejové ligy - 3. zápas:
PSG Berani Zlín - VHK Robe Vsetín 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 24. P. Sedláček (Sadovikov), 29. M. Zbořil (Köhler), 41. Z. Sedlák ml. (D. Kindl), 59. Sadovikov (Husa) - 51. Š. Jenáček (Vávra). Rozhodčí: Hribik, Květoň - Jindra, Komínek. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 7000 (vyprodáno). Stav série: 2:1.
Zlín: Huf - Husa, Gazda, M. Novotný, M. Zbořil, Suhrada, Talafa, Riedl - Z. Sedlák ml., D. Kindl, Kratochvíl - P. Mrázek, Luža, M. Lang - T. Pospíšil, Hejcman, Apolenář, Frömel - Köhler, Sadovikov, P. Sedláček. Trenér: M. Říha ml.
Vsetín: Žukov - J. Říha, Kajínek, O. Němec, Krajčík, Š. Jenáček, Česánek, Hryciow - Rob, Vávra, Jonák - R. Půček, Klhůfek, Holec - Berger, Š. Bláha, Hořanský - Číp, Lichanec, Jenyš. Trenér: Weintritt.

Reklama