Hlavní obsah

Třinec - Pardubice 0:2Stav série 2:2Hra vabank Ocelářům nevyšla, Pardubice slaví a vyrovnávají semifinálovou sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Sedlák 0 : 1
60. Hyka 0 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Pardubic vyhráli ve čtvrtém zápase semifinále play off extraligy v Třinci 2:0 a srovnali stav série na 2:2. Vítěznou branku vstřelil ve 44. minutě Lukáš Sedlák, poté se při power play domácích prosadil Tomáš Hyka. Čisté konto udržel Roman Will. Semifinále pokračuje v pondělí na východě Čech.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost v podání hokejového Dynama Pardubice na ledě Třince v semifinále extraligy.

Článek
Fotogalerie

Oceláři nastoupili do druhého domácího utkání v sérii bez zraněného útočníka Daňa, kterého v sestavě nahradil Svačina. Oproti čtvrtku se v úvodu nedostali pod tlak, postupem času však bylo Dynamo opět střelecky aktivnější. Nebezpečná byla zejména elitní formace Pardubic vedená Sedlákem, Kacetl však chytal spolehlivě. V závěru první třetiny zahrozil domácí kapitán Vrána, Will ale jeho pokus vyrazil.

Ve 23. minutě vystrašilo pardubického brankáře tečované Voženílkovo nahození od mantinelu, bezbrankový stav se ale nezměnil. Slezané čekali na šanci, která přišla krátce před polovinou základní hrací doby. Před Willa se dostal osamocený Kurovský, gólman Pardubic si ale poradil i s následnou dorážkou Jeřábka.

Vyšlápne si Třinec na dalšího favorita? Jde naganskou cestou, míní expert v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Vzápětí byl vyloučen Adam Musil, Třinec však první přesilovku nevyužil. Z brejku navíc zahrozil Sedlák. Stejně pozorně jako Will chytal ale i Kacetl, jenž si poradil se střelou Vály i dorážkou Ciencialy.

Bezbrankový stav se změnil až v 44. minutě, kdy Sedlák vybojoval puk za brankou a následně se dostal i k zakončení. Nejlepší střelec týmu si připsal pátý gól v play off.

Oceláři mohli odpovědět při Kolářově vyloučení, kdy si vytvořili drtivý tlak. Will ale vše ustál, i když ztratil hokejku. Nepřekonali jej Roman, Marcinko ani Nestrašil. Třinec se i nadále tlačil za vyrovnáním, překonat Willa se mu ale nepodařilo. Naopak domácí při power play inkasovali podruhé.

Semifinále hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 44. L. Sedlák (Hyka, Cienciala), 60. Hyka (Cienciala, Čerešňák). Rozhodčí: Pražák, Kika - Rampír, Axman. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 2:2.
Třinec: Kacetl - Marinčin, Smith, Kaňák, J. Jeřábek, Marian Adámek, M. Doudera - Kurovský, P. Vrána, Nestrašil - M. Růžička, Marcinko, Svačina - Dravecký, D. Voženílek, L. Hudáček - Hrňa, Miloš Roman, Chmielewski. Trenér: Moták.
Pardubice: Will - Košťálek, T. Dvořák, Čerešňák, D. Musil, J. Kolář, Vála - Hyka, L. Sedlák, Cienciala - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - Vondráček, A. Musil, Mandát - Paulovič, Rákos, Říčka. Trenér: R. Rulík.

Reklama