Hlavní obsah

Hr. Králové - Vítkovice 4:2Stav série 3:0Mountfield je krůček od finále, Ridera znovu padla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Okuliar 1 : 0
18. McCormack 2 : 0
20. Kalus 2 : 1
51. Gewiese 2 : 2
56. Miškář 3 : 2
60. Pavlík 4 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Hradce Králové porazili ve třetím utkání semifinálové série play off extraligy Vítkovice 4:2 a za stavu 3:0 na zápasy je dělí jediná výhra od postupu do boje o zlato. Východočeši si vypracovali dvoubrankový náskok díky gólům Olivera Okuliara a Graemea McCormacka, ještě před první přestávkou odpověděl Marek Kalus. Ve třetí třetině vyrovnal Peter Krieger, ale v čase 55:53 rozhodl Patrik Miškář, jenž dal vítěznou trefu již v prodloužení druhého utkání. Pojistku přidal Radovan Pavlík. Postup může tým Mountfieldu dovršit v nedělním čtvrtém utkání, které se odehraje opět v Hradci Králové a začne v 16 hodin.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Ethan Werek z Hradce Králové, Graeme McCormack z Hradce Králové a Filip Pavlík z Hradce Králové oslavují gól.

Článek
Fotogalerie

Ostravané v touze snížit manko v sérii začali aktivně a měli pár velmi dobrých šancí, jenže Mueller, Krieger a ani Dej na domácího gólmana Machovského nevyzráli. Pak ale fauloval Raskob a po krásné nahrávce Kevina Klímy využil přesilovku Okuliar.

Hosté pak sami početní výhodu nevyužili, naopak měli štěstí, že je v oslabení nenachytal Štohanzl. V 17. minutě se provinil Grman a McCormack v přesilovce zvýšil. Stejně odpověděli i hokejisté Vítkovic, když 11 sekund před sirénou snížil Kalus.

Nástup do druhé třetiny se o chvilku pozdržel kvůli potížím s ledem, ale brzy se pokračovalo. A hodně opatrně. Oba týmy měly k dispozici po jedné přesilovce, brankáři ale moc práce neměli. Až ve 39. minutě se do obrovské šance dostal Okuliar, poté co mu hosté dopřáli hodně času a prostoru poblíž svého brankoviště, úmysl o zakončení na bližší tyčku ale Stezka skvěle přečetl a vytěsnil kotouč lapačkou.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Marek Kalus z Vítkovic a brankář Hradce Králové Matěj Machovský.

V podobném duchu dlouho probíhala i třetí část. Kevin Klíma mohl přesto ve 46. minutě zvýšit, poté co se dostal k odraženému puku, Stezka byl ale proti. Krátce po polovině třetiny museli domácí vstřebat v rychlém sledu dva direkty.

Stehlík nejprve sestřelil bombou od modré čáry Filipa Pavlíka, který inkasoval ránu na ucho a jen těžce se zvedal z ledu. Brzy po opětovném zahájení hry pak vyrovnal povedenou tečí Gewieseho nahození Krieger, který přesměroval kotouč mimo dosah Machovského.

Foto: David Taneček, ČTK

Oliver Okuliar z Hradce Králové oslavuje gól.

Na konci 56. minuty ale Vítkovičtí propadli při napadání v útočném pásmu. Eberle si zpracoval vzduchem vyhozený puk, našel rozjetého Miškáře a ten dobře umístěnou střelou přes obránce Kocha prostřelil Stezku na zadní tyčku.

Odpovědět mohl záhy Mueller, Machovský byl proti. Hosté ve snaze o vyrovnání sáhli v závěru k dlouhé hře bez gólmana, měli i několik slibných příležitostí, ale pak dal Mountfieldu jistotu Radovan Pavlík.

Semifinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
Mountfield Hradec Králové - HC Vítkovice Ridera 4:2 (2:1, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 10. Okuliar (Kevin Klíma, Smoleňák), 18. McCormack (Lalancette, Werek), 56. Miškář (Eberle, McCormack), 60. R. Pavlík (Jank, Okuliar) - 20. Kalus (Lakatoš, Mikuš), 51. Krieger (Gewiese, J. Stehlík). Rozhodčí: Hradil, Stano (SR) - Lederer, J. Ondráček II. Vyloučení: 4:3 Využití: 2:1. Diváci: 6890 (vyprodáno). Stav série: 3:0.
Hradec Králové: Machovský - McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič, Marcel - Werek, Miškář, Eberle - Kevin Klíma, Lalancette, Perret - Okuliar, Zachar, R. Pavlík - Smoleňák, Štohanzl, Pilař. Trenér: T. Martinec.
Vítkovice: Stezka - Grman, Mikuš, Raskob, Koch, J. Stehlík, Gewiese, L. Kovář - Mueller, Krieger, Roberts Bukarts - Lakatoš, Chlán, Fridrich - M. Kalus, Dej, Dočekal - Jarůšek, Kotala, L. Krenželok. Trenér: Holaň.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice