Hlavní obsah

Hr. Králové - Vítkovice 1:2Stav série 3:1Hradec první mečbol neproměnil! Vítkovice zdramatizovaly boj o finále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Dej 0 : 1
27. Dej 0 : 2
37. Eberle 1 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Tahle série ještě nekončí. Hradečtí hokejisté první postupový mečbol do finále extraligového play off nevyužili. Ve druhém domácím utkání totiž prohráli 1:2 s Vítkovicemi, které tak snížily stav série na 1:3. Dvěma góly odvrátil vyřazení hostů Rastislav Dej.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Vítkovic oslavují gól ve čtvrtém duelu série s Hradcem Králové.

Článek
Fotogalerie

Vítkovice nastoupily v brance s Lukášem Klimešem, který dostal přednost před jedničkou Alešem Stezkou a zařadil se do sestavy poprvé od posledního utkání základní části. V obraně Ostravanů chyběl Američan Willie Raskob a kouč Miloš Holaň zamíchal i složením útočných formací.

Velké šance dlouho chyběly. Klimeše prověřil od modré čáry McCormack a Machovského otestovali svými pokusy Stehlík a Fridrich. V 10. minutě se po Grmanově chybě dostal před Klimeše autor vítězných gólů z posledních dvou zápasů Miškář, ale vítkovického gólmana neprostřelil. Za hosty zahrozil Kalus a za Hradec pálil zase aktivní Miškář.

V čase 15:51 se hosté ujali vedení. Lakatoš přihrál zpoza branky volnému Dejovi, který překonal Machovského. Hosté byli při chuti a k nebezpečné střele se dostal i Koch. Na druhé straně musel vytěsnit Klimeš střely McCormacka a Janka. Na přelomu první a druhé třetiny se hosté ubránili při Lakatošově vyloučení.

Poté měl dvě velké šance hostující Kalus a Ostravané nedotlačili puk v závarech za Machovského. Na Klimešovi zase ztroskotal Eberle. Při Okuliarově trestu měl nejdříve možnost v oslabení Štohanzl, ale neuspěl a hosté v dalším průběhu přesilovky zvýšili. Bukarts přihrál mezi kruhy Dejovi, jenž se trefil podruhé v utkání.

Mountfield se neprosadil při Bukartsově pobytu na trestné lavici a v 32. minutě neuspěl ani v přečíslení tří na jednoho, při němž Klimeš kryl Blainovu střelu z pozice mezi kruhy. Při trestu domácího kapitána Smoleňáka si poradil Machovský se střelami Jarůška a Bukartse.

V 37. minutě se poprvé radovali domácí. McCormack našel z pravé strany na levém kruhu Eberleho a ten překonal přesouvajícího se Klimeše. Ještě před druhu pauzou připravil podobnou situaci McCormack pro Chalupu, ale vítkovický gólman zasáhl pravým betonem. O chvíli později kryl i další Chalupovu možnost.

Ve 44. minutě nebezpečně pálil vítkovický kanonýr Mueller, Klimeš ukryl v lapačce Okuliarovu střelu z pozice mezi kruhy. Potom vítkovický gólman vyrazil Eberleho a i dvě dorážky Wereka. V 48. minutě pomohla hostům po ráně Filipa Pavlíka od modré čáry levá tyč.

Na druhé straně neprostřelil Machovského v přečíslení Kalus a z dalšího brejku zahrozil Jarůšek. Klimeš zase vytěsnil Lalancetteovu střelu. Těsný náskok hosté uhájili i v závěrečné power play Mountfieldu.

Semifinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
Mountfield Hradec Králové - HC Vítkovice Ridera 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 37. Eberle (McCormack) - 16. Dej (Lakatoš, Gewiese), 27. Dej (Roberts Bukarts, Gewiese). Rozhodčí: Jeřábek, Pražák - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 6890 (vyprodáno). Stav série: 3:1.
Hradec Králové: Machovský - McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič - Werek, Miškář, Eberle - Kevin Klíma, Lalancette, Perret - Okuliar, Zachar, R. Pavlík - Smoleňák, Štohanzl, Pilař - M. Chalupa. Trenér: T. Martinec.
Vítkovice: Klimeš - Grman, Mikuš, L. Kovář, Koch, J. Stehlík, Gewiese - Mueller, Krieger, Jarůšek - Lakatoš, Dej, Roberts Bukarts - M. Kalus, Kotala, L. Krenželok - Lednický, Chlán, Fridrich. Trenér: Holaň.

Reklama