Hlavní obsah

Č. Budějovice - Teplice 0:3Teplice vyhrály podruhé za sebou, vyšláply si na Jihočechy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Fila 0 : 1
48. Gning 0 : 2
73. Mareček 0 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic ve 26. kole první ligy zvítězili v Českých Budějovicích 3:0, naplno bodovali podruhé za sebou a upevnili si čtrnácté místo. Jihočeši prohráli třetí z posledních čtyř kol a v tabulce zůstali dvanáctí. Ve 22. minutě otevřel skóre Daniel Fila, krátce po změně stran zvýšil Abdallah Gning a třetí branku přidal Lukáš Mareček v 73. minutě. Severočeši venku v nejvyšší soutěži vyhráli po sérii osmi porážek.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Tomáš Vondrášek z Teplic.

Článek

Po opatrné začátku zápasu se jako první osmělili hosté. Po necelé čtvrthodině hry z velké šance hlavičkoval těsně nad Mičevič, který využil nakrátko rozehraný roh a centr Hybše.

Druhou příležitost už však Tepličtí využili. Ve 22. minutě domácí nepřesně založili útočnou akci, míč získal Senegalec Gning, jenž se snadno dostal přes bránícího Čoudka. Gnigovu střelu vyrazil brankář Dynama Šípoš, ale balon získal Fila, který otevřel skóre premiérovým gólem v ligové sezoně. Českobudějovičtí mohli vyrovnat o sedm minut později, ale Čermákovu střelu vyrazil teplický brankář Grigar.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Abdallaha Gninga z Teplic se snaží zastavit Ondřej Čoudek z Českých Budějovic.

Hosté na první poločas navázali ještě povedenější druhou částí. Hned v jejím úvodu po chybné přihrávce Sladkého skóroval Gning, jenž si připsal osmou branku v ligovém ročníku.

Foto: Pancer Václav, ČTK

Teplický brankář Tomáš Grigar.

Vrchol zmaru pro Jihočechy však nastal v 73. minutě. V blízkosti půlicí čáry se srazili domácí Havel s Čoudkem, teplický Žák tak velmi snadno posunul míč na nabíhajícího Marečka, jenž překonal Šípoše potřetí v utkání. Teplice v Budějovicích v lize zvítězily po deseti duelech a poprvé od května 2007.

26. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - FK Teplice 0:3 (0:1)
Branky: 22. Fila, 48. Gning, 73. Mareček. Rozhodčí: Batík - Kotík, Dresler - Adámková (video). ŽK: Hais - Trubač, Jakub Hora II. Diváci: 2615.
Č. Budějovice: Šípoš - Sladký, Havel, Čoudek - Čavoš (46. Adediran), Čermák (62. Hais), Jakub Hora I, Skovajsa (46. Čmelík) - Hellebrand (82. V. Hora), Potočný - Škoda (62. Bastl). Trenér: Nikl.
Teplice: Grigar - Mareček, Chaloupek, Mičevič - Vondrášek, Trubač (85. Vachoušek), Kučera, Jukl (85. Jakub Hora II), Hybš - Fila (68. Žák), Gning (58. Urbanec). Trenér: Frťala.

Reklama

Související témata: