Hlavní obsah

Úplně neuvěřitelné chyby, takové vás do klidu nedostanou, řekl Vrba. A naznačil, co se Zlínem dál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Euforii opět vystřídala deprese. Před týdnem Zlínští slavili pět gólů, což se jim naposledy v lize povedlo v 50. letech minulého století. V Liberci však tým kouče Pavla Vrby opět po chybách padl 1:2. "Zklamání," přiznal kouč a naznačil i další směřování ševců.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér fotbalového Zlína Pavel Vrba během prvoligového utkání v Liberci.

Článek

A pokud dnes Pardubice budou bodovat se Spartou, Zlín opět klesne na poslední místo v tabulce. „Je to napětí, nahoru dolů. Doma máme velmi podařený zápas, kdy vyhrajeme velice dobrým výsledkem, ale pak to nepotvrdíme. Z mého pohledu zklamání," přiznal zkušený kouč Pavel Vrba.

Zlín U Nisy odehrál nadějnou první část, ale po pauze chyboval v obraně, dvakrát inkasoval. Snížil až v nastaveném čase. „V prvním poločase jsme měli tři čtyři situace, kdy jsme mohli jít do přečíslení, ale bohužel jsme je nedohráli. Druhý poločas se pro nás začal vyvíjet velice špatně. Po inkasované brance se hřiště samozřejmě natáhlo a bylo tam více prostoru. Dostat takové góly je obdivuhodné. Hlavně situace, kdy stopeři utekli pryč a vytvořili prostor, aby šel soupeř sám na gólmana. Úplně neuvěřitelné. Obrovské chyby zapříčinily, že z Liberce jedeme bez bodu," zlobil se Vrba.

A naznačil i další směřování fotbalu ve Zlíně. „Jsem zklamaný i z toho, že stále sázíme na zkušené hráče, ale nevím, jestli nám pomáhají tak, jak bychom si v boji o záchranu představovali. A teď je otázkou, co bude dál se zlínským fotbalem dál. Jestli budeme hrát se staršími hráči nebo s mladšími, tak jako třeba teď hraje Liberec, který má na soupisce hodně dvacetiletých kluků. Je otázkou, jakou cestou se vydat. Ale prvním krokem je nejdřív záchrana," pověděl Vrba.

Zlín na jaře sázel na zkušenost. Zapsal se i do ligové historie, když v únoru v Jablonci nastoupil s týmem s věkovým průměrem 31,7 let, což byl nejstarší tým v historii české ligy. Z kádru byl po dvou červených kartách již vyřazen 37letý Fillo. V Liberci nastoupila jedenáctka s věkovým průměrem 29,6. Ta otázka se nabízí, zůstal by bývalý reprezentační kouč ve Zlíně i v případě pádu do druhé ligy? „To je daleko, o tom teď nechci spekulovat," nechtěl se vyjadřovat.

Současnou situaci Zlína prožívá. „Samozřejmě, protože jsem přišel do Zlína, abych ho zachránil. Beru to stejně, jak když po vás někde chtějí titul nebo poháry, byť tohle je samozřejmě trochu něco jiného. Nároky na hráče mám možná malinko jiné než v mužstvech, ve kterých jsem pracoval. Stále věřím, že se zachráníme. V minulém týdnu hráči ukázali, že na to mají. Ale takové chyby, jaké jsme v Liberci udělali, vás do klidu nedostanou," uzavřel Vrba.

Reklama

  Plzeň - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.