Hlavní obsah

Německo - Česko 1:5Reprezentace uspěla v Německu i ve svém druhém vystoupení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Flek 0 : 1
36. Tomášek 0 : 2
47. Chlapík 0 : 3
49. Lenc 0 : 4
55. Bokk 1 : 4
59. Beránek 1 : 5
Záznam online reportáže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejová reprezentace vyhrála i ve druhém přípravném zápase před mistrovstvím světa. Tentokrát porazila Německo ve Frankfurtu nad Mohanem 5:1, když v brance tentokrát nastoupil Štěpán Lukeš. Příprava národního týmu pokračuje zase od úterý v Ostravě, kde se pak ve čtvrtek a pátek střetne se Slovenskem.

Kdo bude chytat za Česko na mistrovství světa? Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Češi šli do vedení už po 81 vteřinách, když Horký hledal parťáky před brankou, z čehož nakonec vyplynulo, že puk se od německého gólmana Ancicky šťastně odrazil k Flekovi, od jehož nohy se pro změnu odrazil zpět k Ancickovi a ten si ho srazil do branky. "Moje tři góly za dva zápasy tady? Beru to jako odměnu za tu práci. Snažím se do všeho dát maximum a jsem pak samozřejmě rád, když odměna přijde, ale důležité jsou hlavně týmové výsledky. A teď už o nic jiného nejde," řekl útočník Jakub Flek.

Češi pak dál hráli aktivně, v sedmé minutě vyslal Černoch do úniku Beránka, ale jeho pokus německý gólman s českými kořeny lapil. Stejně si vedl i Štěpán Lukeš na druhé straně, na kterého se těsně před první přestávkou hnali dva Němci, ale on ránu Tuomieho vyrazil.

Stejný hráč ve druhé třetině prchnul při vlastním oslabením, měl čas přelstít Lukeše, ten ale jeho střelu znovu bravurně kryl. Ani ne o minutu později, jak velí hokejové zákony, přišel pro Němce trest v podobě druhého českého gólu. Tomášek zůstal osamocen před Ancickou, jenž sice jeho první pokus vyrazil, na ten druhý už nedosáhl.

Oproti čtvrtečnímu střetnutí v Kasselu byli tentokrát Němci ve Frankfurtu pomalejší, vázla jim kombinace a Češi se s jejich hrou bez výraznějších potíží vyrovnali a i v závěrečném dějství přidali góly. Nejprve se díky rychlé přihrávce z obranného pásma dostali do přečíslení, v němž Špaček chytře našel Chlapíka, jenž zvyšoval na 3:0. A o dvě minuty později se střelou z kruhu prosadil Lenc.

O čisté konto přišel Lukeš až pět minut před koncem, kdy ho tvrdou pumelicí překonal Bokk. V předposlední minutě Češi ještě přidali pátý zásah, když Černoch vypíchl puk a jejich společný únik zakončil Beránek.

"První a třetí třetina se mi líbily. Ve druhé jsme uvízli před vlastní brankou. O těchto věcech musíme s hráči promluvit. Ale celkově jsme měli velmi dobrý týden, odvedli jsme kus dobré práce. Udělali jsme malé změny v herním plánu a vyzkoušeli si je. Myslím, že zafungovaly, což je pro nás dobrá informace. Zase jsme viděli od hráčů spoustu dobrých výkonů, což nám trenérům práci trochu ztížilo. Někteří noví kluci teď přijdou a některým budeme muset říct sbohem, ale tak to je vždycky," řekl ČTK kouč Kari Jalonen.

Německo - Česko 1:5 (0:1, 0:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 55. Bokk (J. Müller, Noebels) - 2. Flek, 36. Tomášek (Černoch, O. Beránek), 47. Chlapík (Špaček, Tomášek), 49. Lenc (Černoch), 59. O. Beránek (Černoch). Rozhodčí: Hunnius, Hoppe - Menz, Hurtik (všichni Něm.). Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 5108.
Německo: Ancicka - Fohrler, J. Müller, Mebus, Zimmermann, Karrer, Weber, Wirth, Mik - Bokk, Wiederer, Noebels - Fischbuch, Kammerer, Karachun - Fleischer, Leonhardt, Tuomie - Ehl, T. Eder, Soramies - Samanski. Trenér: Harold Kreis.
Česko: Š. Lukeš - Zámorský, Jordán, L. Zábranský ml., Němeček, Mozík, Kučeřík, Moravčík, Pýcha - Tomášek, M. Špaček, Chlapík - Horký, Horák, Flek - Pour, A. Najman, Hrabík - O. Beránek, Černoch, Lenc. Trenér: Kari Jalonen.

Reklama