Hlavní obsah

Zlín - Olomouc 0:1Rána pro Vrbu. Zlín doma prohrál a zůstává předposlední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Chvátal 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Olomouce zvítězili ve 27. kole první ligy ve Zlíně 1:0 brankou Juraje Chvátala z 18. minuty. Sigma vyhrála po dvou utkáních a upevnila si šesté místo v tabulce, znamenající účast v nadstavbové skupině o titul. Na sedmý Jablonec má šestibodový náskok. Zlín prohrál třetí z posledních čtyř zápasů nejvyšší soutěže a zůstal předposlední o skóre před šestnáctými Pardubicemi, které mají utkání k dobru.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Smutek v podání fotbalistů Zlína po další porážce.

Článek

Do zápasu vstoupili lépe hostující fotbalisté a vytvořili si územní převahu, z níž se po kombinačních akcích dostávali do blízkosti Rakovanovy branky. Ve 14. minutě dopravil míč zblízka do sítě Chytil, ale kvůli ofsajdu gól neplatil.

O tři minuty později se Zlínu nedůraz ve vlastní šestnáctce už vymstil. Ventúrovu střelu po rohu domácí gólman vyrazil jen před sebe a Chvátal měl zblízka otevřenou cestu ke svému druhému gólu v ligové sezoně.

"Ševci" se dostávali k možnosti ohrožení soupeřovy brány jen sporadicky, chyběla jim přesnost kombinací a brzdil je stereotyp akcí. Blíže ke gólu měli na druhé straně po tvrdé střele Sláma a po hlavičce stoper Beneš, který nastoupil s obličejovou maskou.

Zlín po přestávce zlepšil hru a vyrovnat mohl v 57. minutě Didiba, to by ale musel po rohu zblízka trefit branku, podobně jako střídající Fantiš v 62. minutě po jedné z mála rychlých a přesných akcích Zlína.

Nápor domácího celku s přibývajícím časem vzrůstal, ale vyloženou šanci na vyrovnání si nevypracoval. Olomouc tak náskok v pohodě uhájila a venku naplno bodovala po čtyřech duelech. Hanáci na zlínské Letné vyhráli třetí ligové utkání po sobě.

27. kolo první fotbalové ligy:
Trinity Zlín - Sigma Olomouc 0:1 (0:1)
Branka: 18. Chvátal. Rozhodčí: Berka - Vlček, Hádek. ŽK: Didiba - Sláma. Diváci: 2257.
Zlín: Rakovan - Cedidla, Simerský, Hlinka, Bartošák (46. Slončík) - Vukadinovič (63. Dramé), Didiba (82. Reiter), Hrubý, Čanturišvili - Balaj (63. Kovinič), Kozák (46. Fantiš). Trenér: Vrba.
Olomouc: Macík - Chvátal, Pokorný, Beneš, Sláma (83. Greššák) - Pospíšil, Ventúra - Zorvan (72. Zifčák), Breite (72. Zmrzlý), Navrátil (83. Vodháněl) - Chytil (90.+2 Vaněček). Trenér: Jílek.

Reklama