Hlavní obsah

Hr. Králové - Č. Budějovice 2:1Dynamo nabralo do pauzy dvougólové manko a je opět bez bodu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Vašulín 1 : 0
35. Koubek 2 : 0
84. Čmelík 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Hradce Králové ve 27. kole první ligy porazili České Budějovice 2:1 a v domácím mladoboleslavském azylu přerušili sérii šesti porážek. Východočeši se po druhé výhře za sebou posunuli na sedmé místo tabulky. V Lokotrans Aréně se mezi 32. a 35. minutou za "Votroky" trefili Daniel Vašulín a Jakub Kučera. V 84. minutě snížil Lukáš Čmelík, ale Dynamo už třetí ligovou porážkou za sebou neodvrátilo a kleslo na třináctou příčku.

Foto: Vít Černý, ČTK

Matěj Koubek z Hradce Králové.

Článek

Na královéhradecké lavičce podruhé za sebou chyběl nemocný trenér Miroslav Koubek. Stejně jako minulý týden v Brně ho v roli hlavního kouče zastoupil asistent Stanislav Hejkal.

Domácí začali mnohem aktivněji. Ve třetí minutě Vašulín po Kučerově přihrávce za obranu nepřekonal Janáčka, jehož branku poté minuli Kučera a Kodeš.

Hradec se dočkal ve 32. minutě. Vašulín se otočil kolem Čoudka a přízemní střelou z hranice šestnáctky prostřelil Janáčka. Šestou brankou v sezoně nejvyšší soutěže dotáhl v týmové tabulce střelců vedoucího Kubalu, který na poslední chvíli vypadl ze sestavy vinou zdravotních problémů.

Východočeši hned za tři minuty zvýšili. Radovu dalekonosnou ránu vyrazil Janáček jen před sebe a volný Kučera zblízka poslal míč o tyč do odkryté branky. Královéhradecký záložník, jenž se vrátil po disciplinárním trestu, si připsal premiérový ligový gól v ročníku.

Budějovice kromě Adediranovy nepřesné hlavičky v prvním poločase nic nepředvedly a krátce před pauzou inkasovaly potřetí. Branka Matěje Koubka ale byla odvolána po zásahu videorozhodčího kvůli ofsajdu zakončujícího útočníka.

Hosté vstoupili do druhého poločasu jako vyměnění. Adediran a Hellebrand nepřekonali Bajzu a pozorný slovenský gólman v 58. minutě vytáhnul Adediranovu ránu na břevno. Hradec mohl uklidnit Matěj Koubek, jenže křižnou ranou těsně minul.

"Votroci" se z budějovického tlaku vymanili a vytvořili si šance. V 77. minutě brankář Janáček špatnou rozehrávkou málem daroval domácím třetí zásah, ale střídající Pudhorocký nedokázal dobře zakončit. O chvíli později Janáček předchozí zaváhání odčinil a vychytal Vašulína.

Dynamo přece jenom zápas zdramatizovalo, když v 84. minutě snížil Čmelík hlavou po centru střídajícího Sluky. Hradec ale větší drama nepřipustil, v lize nepodlehl Budějovicím popáté za sebou a částečně soupeři vrátil únorovou porážku 0:2 v osmifinále domácího poháru. Jihočeši venku v nejvyšší soutěži nezvítězili poosmé v řadě.

27. kolo první fotbalové ligy (hráno v Mladé Boleslavi):
FC Hradec Králové - Dynamo České Budějovice 2:1 (2:0)
Branky: 32. Vašulín, 35. Kučera - 84. Čmelík. Rozhodčí: Radina - Kubr, Vyhnanovský - T. Klíma (video). ŽK: Harazim, Pudhorocký - Čmelík, J. Hora. Diváci: 690.
Hradec: Bajza - Smrž, Čech, Leibl (63. Pudhorocký) - Harazim, Rada, Kodeš, Ryneš - Kučera (86. Dvořák) - Matěj Koubek (76. Trusa), Vašulín. Trenér: Hejkal.
Č. Budějovice: Janáček - Čoudek (82. Broukal), Havel, Králik - Čmelík, J. Hora, Hellebrand, Potočný (70. Sluka) - Adediran (82. Čavoš), Hais (62. Škoda), Penner (70. Čermák). Trenér: Nikl.

Reklama