Hlavní obsah

Hr. Králové - Třinec 1:2 PPStav série 0:2Mistr zvyšuje ve finále náskok! Druhou bitvu rozhodl v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Růžička 0 : 1
23. Jergl 1 : 1
71. Voženílek 1 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Třince se o další krok přiblížili obhajobě mistrovského titulu. Po úterní úvodní výhře 4:2 zvítězili o den později ve znovu vyprodané ČPP areně v Hradci Králové nad Mountfieldem 2:1 v prodloužení a v sérii hrané na čtyři vítězství vedou už 2:0 na zápasy. Výhru vystřelil úřadujícím šampionům v 71. minutě utkání Daniel Voženílek, jenž dal vítězný gól i v předchozím duelu. Čtvrtý triumf v extralize za sebou mohou Oceláři slavit již o víkendu doma v Třinci, kam se nyní finálová série stěhuje. Třetí souboj je na programu v sobotu od 17:00.

Foto: David Taneček, ČTK

Daniel Voženílek z Třince střílí v prodloužení vítězný gól, brankář Hradce Králové Matěj Machovský už zasáhnout nestačil.

Článek
Fotogalerie

Východočeši začali podle očekávání hodně aktivně, ale Slezané s pozorným Kacetlem v zádech bez potíží úvodnímu tlaku odolali. V končící deváté minutě navíc za brankou střeženou Machovským chyboval Filip Pavlík, přes Nestrašila a Voženílka se puk dostal ke kanonýrovi Růžičkovi a ten sám před domácím gólmanem nezaváhal.

Chvilku nato jel Kurovský sám, roztáhl si Machovského, ale překonat ho nedokázal. Na konci 11. minuty zakončoval znovu Růžička z prostoru mezi kruhy střelou po ledě a puk se otřel o oblouk branky. Na druhé straně minul branku bekhendovým zakončením Rosandič. Třinečtí ihned kontrovali: Voženílek se protlačil z křídla do zakončení tváří v tvář Machovskému, ale nedokázal zamést puk z úhlu za brankovou čáru.

Na začátku 18. minuty našel Adámek v ideálním prostoru pro zakončení Voženílka, na něhož domácí trochu zapomněli, pohotovým zákrokem je ale zachránil Machovský. Zkraje druhé části fauloval Daňo a domácí si zahráli první přesilovku zápasu. Jergl při ní pálil z úhlu, Kacetl se stihl pohotově přesunout a kotouč vytěsnil, ale netrvalo dlouho a právě Jergl si spravil chuť, když se prosadil povedenou ranou z kruhu na bližší tyčku přímo z bodu pro vhazování.

Na hokejky domácích se s vyrovnáním vrátila sebedůvěra a byli znovu o poznání aktivnějším týmem, ale před polovinou základní hrací doby nechybělo mnoho, aby znovu ztráceli - po chybě Rosandiče při hře čtyři na čtyři byl v ideální palebné pozici Růžička, jenže Machovský jeho obrovskou šanci dokázal zlikvidovat.

Ve 32. minutě měl v početní výhodě Ocelářů dvě velké příležitosti Marcinko, domácí však s porcí štěstí odolali. Ve 37. minutě vypálil na druhé straně tvrdě Jergl, Kacetl se překvapit nenechal. Hned v úvodních sekundách třetí třetiny mohl dokonat obrat Zachar, když zkoušel přelstít Kacetla bekhendovou kličkou, ale neuspěl. Na konci 45. minuty pykal Svačina, domácí sehráli povedenou přesilovku, jenže bez gólového efektu. Šancí potom výrazně ubylo, na ledě bylo patrné, co je v sázce a nikdo nechtěl udělat chybu.

Pět minut před vypršením základní doby si přesto našel cestu do zakončení po objetí branky Perret, ale Kacetl se zaskočit nenechal. Na opačné straně minul z dobré pozice Růžička a i proto muselo o vítězi rozhodnout prodloužení.

První velkou možnost měli hosté, když Daňo nabil Voženílkovi, ale Machovský udržel kotouč v náruči. Za domácí kontroval Zachar. Rozhodnutí však přinesla až 71. minuta, kdy po ráně Daňa, kterou vyrazil Machovský, přiklepl Chmielewski puk Voženílkovi, jemuž stačilo trefit odkrytou branku.

Foto: David Taneček, ČTK

Daniel Voženílek z Třince oslavuje vítězný gól.

Finále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
Mountfield Hradec Králové - HC Oceláři Třinec 1:2 v prodl. (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 23. Jergl (Okuliar, Kevin Klíma) - 9. M. Růžička (D. Voženílek, Nestrašil), 71. D. Voženílek (Chmielewski, Daňo). Rozhodčí: Šír, Stano (SR) - J. Ondráček II, Špůr. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 6890 (vyprodáno). Stav série: 0:2.
Hradec Králové: Machovský - McCormack, Gaspar, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič, Marcel - Eberle, Miškář, Zachar - Jergl, Lalancette, Perret - Werek, Kevin Klíma, Okuliar - Smoleňák, Pilař, R. Pavlík - M. Chalupa. Trenér: T. Martinec.
Třinec: Kacetl - Marinčin, Smith, Čukste, J. Jeřábek, Marian Adámek, M. Doudera - M. Růžička, Marcinko, Chmielewski - Kurovský, Miloš Roman, Dravecký - Daňo, D. Voženílek, Nestrašil - Hrňa, P. Vrána, Svačina. Trenér: Moták.

Reklama

Související témata: