Hlavní obsah

Bayern - Manchester City 1:1Bayern na lopatkách, do semifinále LM míří anglický gigant. Gól exslávisty Benfiku nespasil

Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru City v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů remizovali 1:1 na hřišti Bayernu Mnichov a v součtu s domácím triumfem 3:0 postoupili do semifinále, kde vyzvou obhájce trofeje Real Madrid. První účast mezi nejlepšími čtyřmi celky po 13 letech vybojoval Inter Milán, kterému doma s Benficou Lisabon stačila remíza 3:3 vzhledem k úvodnímu vítězství 2:0. Inter čeká v semifinále milánské derby s AC. První zápasy jsou na programu 9. a 10. května, odvety o týden později.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Fotbalisté Manchesteru City slaví Haalandovu branku

Článek
Fotogalerie

City v Mnichově poslal do vedení v 57. minutě Erling Haaland, jenž v prvním poločase neproměnil penaltu. Z dalšího pokutového kopu vyrovnal v 83. minutě Joshua Kimmich. Manchesterský celek je v semifinále potřetí za sebou, naopak Bayern potřetí v řadě vypadl ve čtvrtfinále.

Milánský tým poslal do vedení Nicoló Barella, Benfica před pauzou odpověděla brankou Fredrika Aursnese, ale po změně stran se trefili domácí Lautaro Martínez a střídající Joaquín Correa. V závěru hostům zařídili alespoň remízu António Silva a náhradník exslávista Petar Musa.

Bayern začal očekávaným náporem. Sané však o kousek minul a poté jeho přímý kop zneškodnil brankář Ederson. Předtím domácí Upamecano uviděl červenou kartu za faul na unikajícího Haalanda, ale vzhledem k předchozímu ofsajdu útočníka City rozhodčí Turpin vyloučení zrušil.

Ve 37. minutě mohl Upamecanovu ruku v šestnáctce potrestat Haaland, ale z pokutového kopu vysoko přestřelil. Norský kanonýr neproměnil penaltu (mimo rozstřel) po 15 úspěšných pokusech za sebou. Předtím naposledy z penalty nedal gól v dubnu 2021 ještě v dresu Dortmundu proti Unionu Berlín.

Po změně stran nejprve nevyužil slibnou příležitost mnichovský Coman a chvíli nato v 57. minutě otevřel skóre Haaland, který si po De Bruyneho přihrávce položil Upamecana a poslal míč do horního růžku.

Foto: Andreas Schaad, ČTK/AP

Erling Haaland se raduje z branky

Dvaadvacetiletý nejlepší střelec tohoto ročníku Ligy mistrů vstřelil 12. branku. Haaland pokořil nejrychleji metu 35 gólů v elitní soutěži, stačilo mu pouhých 27 zápasů.

V 83. minutě vyrovnal Kimmich z penalty po ruce Akanjiho, ale víc už domácí nestihli. Trenér Bayernu Thomas Tuchel byl v závěru po druhé žluté kartě za protesty vyloučen.

Inter si postup pohlídal

Inter na San Siru poslal do vedení ve 14. minutě Barella střelou do horního růžku po kombinaci s Martínezem. Italský záložník navázal na svou branku z úvodního čtvrtfinále. Poté hostují Grimaldo z přímého kopu nepřekonal brankáře Onanu, ale ve 38. minutě už srovnal Aursnes hlavou.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Nicolo Barella se postaral o úvodní branku utkání

Druhé dějství nabídlo velkou přestřelku. Milánské mužstvo odskočilo na rozdíl dvou branek. Po dvou přihrávkách Dimarca se prosadili Martínez a střídající Correa.

Benfica ještě dokázala duel zdramatizovat, když skórovali António Silva a v páté minutě nastavení střídají Musa. Inter ale víc nedovolil a ani ve 12. domácím utkání s portugalskými soupeři neprohrál.

Odvetná utkání čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů:
Bayern Mnichov - Manchester City 1:1 (0:0)
Branky: 83. Kimmich z pen. - 57. Haaland. Rozhodčí: Turpin - Danos, Pages - Brisard (video, všichni Fr.). ŽK: Cancelo, Tuchel (trenér), Upamecano, Kimmich, Pavard, Stanišič - Ederson, Gündogan, Aké, Laporte. ČK: 86. Tuchel. Diváci: 75.000. První zápas: 0:3, postoupil Manchester City.
Bayern: Sommer - Pavard (77. Stanišič), Upamecano, De Ligt, Cancelo (64. Davies) - Kimmich, Goretzka - Sané (64. Mané), Musiala (71. Müller), Coman - Choupo-Moting (71. Tel). Trenér: Tuchel.
City: Ederson - Akanji, Stones, R. Dias, Aké (66. Laporte) - Rodri - B. Silva, De Bruyne (88. Walker), Gündogan, Grealish - Haaland (84. Álvarez). Trenér: Guardiola.
Inter Milán - Benfica Lisabon 3:3 (1:1)
Branky: 14. Barella, 65. Martínez, 78. Correa - 38. Aursnes, 86. A. Silva, 90.+5 Musa. Rozhodčí: Del Cerro Grande - Barbero, Porrasová - Martínez Munuera (video, všichni Šp.). ŽK: R. Silva, Musa, Neres (všichni Benfica). Diváci: 75.380. První zápas: 2:0, postoupil Inter.
Inter: Onana - Darmian, Acerbi, Bastoni (80. D'Ambrosio) - Dumfries, Barella (76. Calhanoglu), Brozovič, Mchitarjan, Dimarco (80. Gosens) - Martínez (76. Correa), Džeko (76. Lukaku). Trenér: Inzaghi.
Benfica: Vlachodimos - Gilberto (46. Neres), A. Silva, Otamendi, Grimaldo - Florentino, Chiquinho (80. Neves) - R. Silva (80. Musa), Joao Mário (89. Schjelderup), Aursnes - Ramos (74. Guedes). Trenér: Schmidt.

Reklama