Hlavní obsah

Zlín - Kladno 1:7Stav série 0:3Debakl Zlína, Jágra a spol. dělí jediná výhra od extraligové jistoty

Aktualizováno

Hokejisté Kladna ve třetím zápase baráže o extraligu deklasovali ve Zlíně tamní Berany 7:1, v sérii vedou 3:0 na zápasy a od udržení extraligy je dělí jedna výhra. O čtvrtečním jasném vítězství rozhodli Rytíři čtyřmi góly v první třetině. Dvakrát se trefil Tomáš Plekanec. Čtvrtý zápas se hraje v pátek od 17.30 opět ve Zlíně.

Kladno se připravuje na baráž, talentovaný bek prozrazuje v pořadu Příklep, jak se tráví 40denní pauzaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Domácímu vítězi první ligy vůbec nevyšel taktický záměr dostat soupeře pod tlak, vynutit si převahu a jít poprvé v sérii do vedení v zápase. Zlínskou hru ovládla nervozita a z ní pramenící chyby. Ve 4. minutě při početní výhodě Beranů ujel zkušený Plekanec a po sólu nedal Hufovi šanci.

Rychle získané vedení Rytíři zvýšili v přesilové hře: vytvořili si v ní tlak a zúročili jej dalším gólem, když se prosadil Filip a dal první gól v této sérii z přesilovky.

I v dalším průběhu první třetiny dominovali hosté, kteří lépe bruslili, kombinovali a hlavně využívali okénka v děravé zlínské obraně. Během 48 sekund přidali Kladenští další dvě snadné branky.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Martin Procházka z Kladna, brankář Zlína Daniel Huf a Jakub Husa ze Zlína.

Čtyřbrankové vedení po drtivé převaze a kolapsu Beranů v úvodní dvacetiminutovce, v níž byl poměr střel 1:21, ráz dalšího průběhu nezměnilo. Domácí se v kabině neprobrali a po 62 sekundách inkasovali popáté z hole Ticháčka. To už neunesl brankář Huf, a i když neměl na inkasovaných brankách podíl, nechal se vystřídat Kořénkem.

Zlín bojoval zejména s vlastní psychikou a těžko hledal recept na pohodovou hru Rytířů, v jejichž první formaci za pětibrankového vedení přenechal Jágr místo třináctému útočníkovi Brodeckemu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Kladna se radují z gólu.

V této konstelaci využili Rytíři svoji druhou přesilovou hru, zblízka dorážel Klepišovu střelu Zikmund. Teprve poté se domácí dostali k ohrožení Brízgalovy svatyně. Kindl neuspěl z bezprostřední blízkosti a Sedlák nastřelil tyč. Jenže další hrubka v obraně usnadnila cestu Plekancovi k jeho druhé trefě v tomto zápase.

Zlín ve třetí třetině už neměl nárok na jakékoliv alespoň částečné zdramatizování jasné partie, spíš hledal sám v sobě dílčí fragmenty, s nimiž by mohl pomýšlet na lepší výsledek v pátečním čtvrtém duelu. Aspoň částečnou radost zlínským fanouškům udělala branka Petra Kratochvíla, který zůstává jediným střelcem Beranů v baráži.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Tomáš Plekanec z Kladna a Denis Kindl ze Zlína.

Zlínští tak po deseti předchozích domácích výhrách v play off v tomto ročníku poprvé před vlastním publikem neuspěli. Kladno vyhrálo pátý ze sedmi posledních vzájemných zápasů.

Baráž o hokejovou extraligu - 3. zápas:
PSG Berani Zlín - Rytíři Kladno 1:7 (0:4, 0:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 55. Kratochvíl (P. Mrázek, Z. Sedlák) - 4. Plekanec (Kubík), 7. Filip (Slováček, Veber), 18. Pytlík (Klepiš, Zikmund), 19. Indrák (Kubík, Plekanec), 22. Ticháček (Filip, M. Procházka), 32. Zikmund (Ticháček, Klepiš), 40. Plekanec. Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Lederer, Axman. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:2. Oslabení: 0:1. Diváci: 7000 (vyprodáno). Stav série: 0:3.
Zlín: Huf (22. Kořének) - Gazda, Husa, M. Zbořil, M. Novotný, Riedl, Suhrada, Burian - Köhler, Sadovikov, Kubiš - Z. Sedlák, D. Kindl, Kratochvíl - P. Mrázek, P. Sedláček, M. Lang - T. Pospíšil, Hejcman, Heš. Trenér: M. Říha.
Kladno: Brízgala - Babka, Cibulskis, Veber, Slováček, Sotnieks, Ticháček - Jágr, Plekanec, Kubík - Indrák, Klepiš, M. Procházka - Zikmund, Filip, Michnáč - M. Beran, Pytlík, O. Bláha - Brodecki. Trenér: Vejvoda.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín