Hlavní obsah

Třinec - Hr. Králové 1:2 PPStav série 3:1Finále nekončí! Hradec rozhodl čtvrtou bitvu v prodloužení a sérii s Třincem vrací domů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Jank 0 : 1
25. Adámek 1 : 1
61. Pavlík 1 : 2
Záznam online reportáže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Finálová série hokejové extraligy ještě nekončí! Hokejisté Hradce Králové dokázali ve čtvrtém utkání série odvrátit první mečbol Třince, když vyrovnanou bitvu rozhodl ve 34. vteřině prodloužení gólem na 2:1 pro Východočechy útočník Radovan Pavlík. Další pokus na to, aby slavili čtvrtý mistrovský titul v řadě, budou mít Oceláři ve středu, kdy série pokračuje od 17hodin na východě Čech.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Hokejisté Hradce Králové oslavují výhru nad Třincem.

Článek
Fotogalerie

Skóre čtvrté finálové bitvy otevřel v 19. minutě obránce Bohumil Jank a ukončil čekání hráčů Mountfieldu na vstřelený gól po 126 minutách a 49 sekundách. Ve 25. minutě vyrovnal Marian Adámek. Hosty ale nakonec rozjásal hned v úvodu prodloužení úspěšnou dorážkou Pavlík po Jankově asistenci.

Domácím vypadl ze sestavy Jeřábek, jehož nahradil Kaňák, po odpykání disciplinárního trestu se naopak vrátil do hry útočník Hudáček. Hostující kouč Tomáš Martinec na rozdíl od třetího duelu vsadil na kapitána Smoleňáka.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Libor Hudáček z Třince (vlevo) a Patrik Miškář z Hradce na buly.

Hned v úvodních sekundách měl šanci Marcinko, jeho zakončení ale k Machovskému neprošlo. Pak už začala další opatrná šachová partie s oboustrannou snahou o minimum chyb. V polovině třetiny pálil z dobré pozice Roman, chvíli nato zakončoval akci tři na dva z prostoru mezi kruhy Vrána, v obou případech zakročil pozorný Machovský.

Na konci 13. minuty se po pěkné kombinační akci dostal do první vážnější příležitosti hostů Smoleňák a při zakončení těsně minul Kacetlovu branku. Třinec si pak po Zacharově vyloučení zahrál první přesilovku zápasu. Východočeši se ubránili a 113 sekund před přestávkou zničehonic otevřeli skóre - Jergl se dostal k puku po buly v útočném pásmu, nabil Jankovi a jeho pokus od modré čáry skončil za Kacetlovými zády.

Na začátku druhého dějství minul zblízka Marcinko. Ve 25. minutě se už Slezané dočkali, poté co Hudáček výbornou nahrávkou otevřel prostor Adámkovi. Machovský při jeho pokusu neviděl kotouč přes clonícího Voženílka a bylo vyrovnáno.

Královéhradečtí měli o chvilku později k dispozici 21 sekund přesilovku čtyři na tři, ale vůbec se nestihli usadit v útočném pásmu. Výrazně nebezpečnější byli během následné minutové početní výhody pět na čtyři, kdy si vytvořili dvě velmi slibné příležitosti, hlavně Perretova dorážka byla nebezpečná, ale skončila tečovaná nad. Pak sehrál dobrou přesilovku Třinec, ale bez gólové tečky. Na konci 36. minuty neuspěl před brankovištěm dotírající Eberle.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Libor Hudáček v sólovém úniku na Matěje Machovského nevyzrál.

Ve třetí části se hrálo dlouho bez náznaků nějakého většího většího vzruchu, ale na konci 47. minuty ujel hostům Hudáček, Machovský však jeho úmysly o zakončení dokonale přečetl. Následoval chvilkový tlak týmu Mountfieldu, ale Třinečtí odpověděli stejnou mincí a měli několik šancí rozhodnout. Daňo, Doudera a ani kanonýr Růžička ale titul nevystřelili. Tři minuty před vypršením základní hrací doby neuspěl znovu Daňo.

Následovalo prodloužení a velmi rychle také skončilo. Jankův dalekonosný pokus ještě skončil na Kacetlově levé tyčce, ale Pavlík pohotově zametl kotouč do branky. Na radosti hostů už pak nic nezměnila ani trenérská výzva domácích.

Finále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 1:2 v prodl. (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 25. Marian Adámek (L. Hudáček, D. Voženílek) - 19. Jank (Jergl), 61. R. Pavlík (Jank). Rozhodčí: Hribik, Šír - J. Svoboda, J. Ondráček II. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 3:1.
Třinec: Kacetl - Marinčin, Smith, Čukste, Kaňák, Marian Adámek, M. Doudera - M. Růžička, Marcinko, Chmielewski - Kurovský, Miloš Roman, Dravecký - Daňo, D. Voženílek, Nestrašil - Hrňa, P. Vrána, L. Hudáček. Trenér: Moták.
Hradec Králové: Machovský - McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič, P. Marcel - Zachar, Miškář, R. Pavlík - Jergl, Lalancette, Perret - Werek, Kevin Klíma, Okuliar - Smoleňák, Lev, Eberle. Trenér: T. Martinec.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín