Hlavní obsah

Baník - Slavia 0:2Matěj Jurásek spasil favorita, sešívaní se dočkali výhry na hřišti soupeře

MinutaMin. Tým Hráč Akce
81. Jurásek 0 : 1
83. Jurásek 0 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Slavie ve 29. kole první ligy zvítězili v Ostravě 2:0 a upevnili si vedoucí příčku. Utkání rozhodl střídající Matěj Jurásek dvěma góly v 81. a 83. minutě. Pražané venku v nejvyšší soutěži vyhráli po pěti duelech.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Slavie se radují z branky

Článek

Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského mají v čele tabulky tříbodový náskok před Spartou, která ve středečním šlágru hostí obhájce titulu Plzeň. Baník zůstal na jedenáctém místě, znamenající účast v nadstavbové skupině o záchranu. Na desátý Jablonec ztrácí dva body, ale Severočeši odehráli o zápas méně.

Hosté si v Ostravě vytvořili vcelku rychle územní převahu a zdálo se, že bude jen otázkou času, kdy narůstající tlak přetaví v góly. Převaha Slavie kulminovala kolem 20. minuty, ale domácí přežili nebezpečnou situaci na malém vápně a následně i přízemní ránu Jurečky, která minula bránu.

Baník postavil hru na defenzivě a rychlých protiútocích. Po jednom z nich se zrodila i největší domácí možnost první půle, ale Cadu ve 27. minutě po Šehičově přihrávce na malé vápno na míč těsně nedosáhl a po pádu na trávník se dožadoval faulu, ale rozhodčí nechal hru plynout.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Cruz Carlos Eduardo Lopes z Ostravy se dožaduje pokutového kopu

Domácí však po pasivním úvodu alespoň potlačili dominanci soupeře, který už neměl tolik ze hry. Až v závěru poločasu Slavia znovu zahrozila, ale Letáček vyrazil ránu Van Burena a Schranz vyražený balon hlavičkoval nad břevno.

Také po změně stran pokračovala bezzubá územní převaha Slavie. Ostravští ji tak v 65. minutě vylekali průnikem a střelou Cadua, kterou Kolář vyrazil k Fleišmanovi, jehož pohotový volej z dvaceti metrů otřásl břevnem hostující brány.

Pražané sice jednoznačně dominovali v držení balonu, ale na obranu Baníku dlouho nedokázali vůbec nic vymyslet. Až v 80. minutě dostali kolmý míč za obranu, ale Olayinkův pokus zvedl jeden z domácích hráčů nad.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Ivan Schranz ze Slavie, Cruz Carlos Eduardo Lopes z Ostravy a brankář Ondřej Kolář ze Slavie.

Z rohu už se slávisté dočkali. Matěj Jurásek zůstal neobsazen na malém vápně, zpracoval si míč a po zemi překonal Letáčka. Prakticky ihned po rozehrání hosté udeřili podruhé a opět zásluhou Juráska.

Ten se tentokrát uvolnil na šestnáctce a na jeho ránu k tyči Letáček nedosáhl. Devatenáctiletý ofenzivní hráč vstřelil Baníku dva góly i při podzimní domácí výhře 3:1, v ligové sezoně si polepšil na šest branek.

Slavia v nejvyšší soutěži s Ostravou neprohrála podvanácté za sebou, na hřišti Slezanů v lize naplno bodovala po dvou remízách.

29. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - Slavia Praha 0:2 (0:0)
Branky: 81. a 83. M. Jurásek. Rozhodčí: Szikszay - Mokrusch, Volf - Adámková (video). ŽK: Fleišman, Tijani - Zafeiris. Diváci: 9651.
Ostrava: Letáček - Juroška, Bitri, Lischka, Fleišman - Kaloč - Cadu, Klíma (70. Šín, 87. Buchta), Kuzmanovič (82. Almási), Šehič (87. Miškovič) - Tijani. Trenér: Hapal.
Slavia: Kolář - Masopust (69. M. Jurásek), Ogbu, Holeš - Douděra (87. Bořil), Zafeiris (87. Kačaraba), Oscar, Schranz - Jurečka (87. Hromada), Olayinka - Van Buren (63. Provod). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: