Hlavní obsah

Slavia srazila Baník a drží první místo! Pardubice šokovaly Slovácko. Teplice berou bod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tři zápasy vloženého 29. kola nabídla v úterý nejvyšší fotbalová soutěž Fortuna liga. Po remíze se Spartou si Slovácko nevědělo rady na hřišti Pardubic, kde především kvůli nepovedenému druhému poločasu podlehlo 1:3. Ve druhém utkání si body za remízu 1:1 rozdělily Teplice s Mladou Boleslaví. V posledním úterním duelu se výhry dočkala i vedoucí Slavia, která díky dvěma brankám Matěje Juráska vyhrála v Ostravě 2:0.

Slavia hraje o další body na hřišti BaníkuVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Do první velké šance zápasu mezi domácími Teplicemi a Mladou Boleslaví se dostal ve 14. minutě Daniel Fila, když z dorážky trefil levou tyč Mikulceho branky. Už o chvíli později dostali Skláři po ruce jednoho s hostujících hráčů možnost zahrávat pokutový kup, ze kterého se Matěj Hybš nemýlil a poslal Teplice do vedení.

Velkou možnost vyrovnat měl na začátku druhé půle hostující Karafiát, který však z hranice velkého vápna trefil jen břevno Grigarovy branky. Brankovou konstrukcí zatřásli i Severočeši, v 57. minutě orazítkoval levou tyč hostující branky parádní střelou Daniel Trubač. Hosté se vyrovnání dočkali dvě minuty před koncem, když se k hlavičce ve vápně dostal David Šimek a srovnal na konečných 1:1.

Ligový šlágr Ostrava - Slavia očima bývalého brankáře Jaromíra Blažka. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Pardubice srazily Slovácko

Utkání mezi Pardubicemi a Slováckem začali aktivněji hosté. První gólové parametry měla v 34. minutě Trávníkova střela, Nita však bombu pod břevno pohotově vytáhl. O chvíli později se v závaru před brankou domácích nejrychleji zorientoval Petr Reinberk a hlavičkou poslal Slovácko do vedení. Na dvoubrankový rozdíl mohl před koncem poločasu zvýšit Daniel Holzer, rumunský gólman však jeho dorážku kryl.

Pokud mohli fotbalisté Slovácka odcházet po prvním poločase do kabin spokojení, druhých pětačtyřicet minut se pro ně proměnilo v noční můru. Nejdříve v 55. minutě Dominik Janošek srovnal z bezprostřední blízkosti skóre, aby si o dvě minuty později střelec úvodního gólu Slovácka Reinberk nešťastně srazil míč do vlastní branky.

Euforii domácích podtrhl v 73. minutě Bartosz Pikul, který lobem překonal vyběhnuvšího gólmana Nguyena a domácí vedli už o dvě branky. Šokovaní hosté již reagovat nedokázali, Pardubice vyhrály 3:1 a připsaly si důležité body v boji o záchranu.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Vlevo Petr Reinberk ze Slovácka střílí branku.

Matěj Jurásek zařídil Slavii výhru

První velkou příležitost otevřít skóre duelu mezi Baníkem a Slavií měl v 19. minutě hostující Jurečka, jeho střela z hranice pokutového území však těsně minula pravou tyč Letáčkovy branky.

O osm minut později byl v pokutovém území Pražanů na hranici pravidel zastaven Cadu, hlavní rozhodčí však pokutový kop pro domácí tým nenařídil. Blízko k první trefě byl v samotném závěru prvního poločasu Van Buren, nizozemského útočníka však v gólové šanci parádně vychytal Letáček.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Nemanja Kuzmanovič z Ostravy a Dorley Murphy ze Slavie.

Ve druhém poločase převzali iniciativu domácí. V 65. minutě se do obrovské šance dostal Cadu, kterého však vychytal Kolář, následná krásná Fleišmanova rána skončila na břevně hostující branky. Klíčový moment utkání se odehrál v 69. minutě, když Lukáše Masopusta vystřídal Matěj Jurásek.

Devatenáctiletý záložník totiž o dvanáct minut později po rohovém kopu sešívaných poprvé prostřelil Letáčka. Uběhly dvě minuty a znovu Jurásek další povedenou ranou z hranice pokutového území náskok úřadujícího šampiona zdvojnásobil a definitivně tak rozhodl o výhře Slavie ve Vítkovicích 2:0.

Program 29. ligového kola
Úterý
Teplice - Mladá Boleslav 1:1
Branky: 15. Hybš - 89. Šimek
Pardubice - Slovácko 3:1
Branky:  55. Janošek, 57. Reinberk vl., 73. Pikul - 34. Reinberk
Ostrava - Slavia 0:2
Branka: 81. a 83. M. Jurásek
Středa
17:30 Zlín - Bohemians
17:30 Jablonec - Olomouc
17:30 Brno - České Budějovice
17:30 Hradec Králové - Liberec
19:30 Sparta - Plzeň

Reklama

Související témata: