Hlavní obsah

Brno - Č. Budějovice 1:1Brno v nastavení ztratilo výhru nad Budějovicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Ševčík 1 : 0
90. Čermák 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Brna v předposledním 29. kole základní části první ligy doma s Českými Budějovicemi ztratili v nastaveném čase výhru a remizovali 1:1. Domácího nováčka poslal do vedení po půlhodině hry Michal Ševčík, Dynamu zajistil bod těsně před koncem Marcel Čermák.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Budějovický Marcel Čermákse raduje z vyrovnávacího gólu v prodloužení. Vlevo Martin Králik, vpravo Michal Škoda z Českých Budějovic.

Článek

Třináctá Zbrojovka zůstala nejhorším domácím týmem sezony a čeká ji nadstavbová skupina o záchranu. Dvanáctí Jihočeši sice v nejvyšší soutěži venku nezvítězili podeváté za sebou, ale udrželi naději na účast v prostřední nadstavbové skupině o umístění.

Jihočeši, kteří v neděli doma deklasovali Jablonec 5:1, z úvodní aktivity nic nevytěžili. Pak převzali iniciativu Brňané. Nejlepší ligový střelec Řezníček dvacátou branku v sezoně nevstřelil, protože jeho pokus nadvakrát zlikvidoval gólman Janáček. Neujala se ani šance agilního Alliho.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Lukáš Čmelík z Českých Budějovic drží za dres Musa Alliho z Brna, následně dostal žlutou kartu.

Zbrojovka ale v 31. minutě už otevřela skóre. Po dlouhém nákopu Čavoš nepovedenou hlavičkou vyslal do úniku po křídle Ševčíka, který přízemní střelou překonal Janáčka. Dvacetiletý záložník na svůj devátý gól v tomto ročníku nejvyšší soutěže čekal deset zápasů od začátku února.

Brněnskou pojistku mohl krátce po změně stran přidat Granečný, ale tvrdou ranou z dálky minul branku. Hosté ve druhé půli poprvé zahrozili v 61. minutě, kdy si míč po Čmelíkově centru málem srazil Souček do vlastní branky, ale gólman Berkovec včas zasáhl. O chvíli později českobudějovický Adediran trefil tyč.

Domácí si dlouho bez větších problémů hlídali těsný náskok, ale Jihočeši se v závěru přece jen dostali do tlaku. V první minutě nastavení střídající Potočný neoslavil gólem úterní 32. narozeniny, protože jeho hlavičku po rohu zblízka reflexivně vyrazil Berkovec.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva brankář Martin Berkovec a Filip Souček z Brna a Quadri Adediran z Českých Budějovic.

České Budějovice zachránily remízu ve třetí minutě nastaveného času. V šestnáctce se dostal k zakončení Čermák a střelu zatočil do horního růžku. Záložník Dynama v této sezoně nejvyšší soutěže skóroval podruhé. Jihočeské mužstvo tak prohrálo jediné z posledních sedmi ligových utkání v Brně.

29. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Dynamo České Budějovice 1:1 (1:0)
Branky: 31. Ševčík - 90.+3 Čermák. Rozhodčí: Křepský - Paták, Horák - Starý (video). ŽK: Řezníček - Čmelík, Čoudek, Čermák. Diváci: 4118.
Brno: Berkovec - Nečas, Souček, Tijani, Granečný - Hrabina, Texl - Falta (74. Hladík), Ševčík (90.+1 Fousek), Alli - Řezníček. Trenér: Hašek.
Č. Budějovice: Janáček - Čoudek, Havel, Králik - Čmelík (64. Sluka), Čavoš (64. Zajíc), Hora, Hellebrand (82. Hais), Penner (74. Potočný) - Čermák - Adediran (74. Škoda). Trenér: Nikl.

Reklama