Hlavní obsah

Č. Budějovice - Pardubice 3:1Důležitá výhra pro Dynamo, zachraňující se Pardubice nestačily

MinutaMin. Tým Hráč Akce
42. Čermák 1 : 0
54. Čavoš 2 : 0
67. Čermák 3 : 0
89. Hranáč 3 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Českých Budějovic porazili ve 30. kole první ligy Pardubice 3:1. Domácí poslal v závěrečném duelu základní části ve 42. minutě do vedení Marcel Čermák a v úvodu druhé části zvýšil Patrik Čavoš. Třetí gól přidal opět Čermák a za hosty v závěru jen snížil Robin Hranáč.

Foto: Pancer Václav, ČTK

Fotbalisté Českých Budějovic se radují z branky

Článek

Jihočeši poskočili na desáté místo tabulky a na poslední chvíli se před nadstavbovou částí vyhnuli skupině o záchranu. V semifinále skupiny o umístění čeká Dynamo souboj s Libercem. Pardubičtí před bojem o udržení mají na patnácté příčce dvoubodový náskok před posledním Zlínem.

Jako první dostali míč do sítě Východočeši. V 16. minutě Darmovzal prostřelil českobudějovického brankáře Janáčka, ale rozhodčí gól kvůli ofsajdu neuznali. Dynamo o sobě poprvé dalo vědět ve 21. minutě, kdy po centru Pennera mířil nepřesně Čermák.

Podruhé se už však stejný hráč nemýlil. Ve 42. minutě se po akci Čmelíka a Čavoše dostal míč k Čermákovi, který otevřel skóre. Čtyřiadvacetiletý záložník se prosadil podruhé za sebou, v minulém kole zajistil Dynamu remízu 1:1 v Brně.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Radost budějovických hráčů z prvního gólu. Vpravo Marcel Čermák z Českých Budějovic, střelec gólu.

Jihočeši pokračovali v ofenzivních manévrech i ve druhé části. Nejprve se neprosadil v šanci Havel a další příležitost promarnil Penner. Pardubičtí tlak domácího celku na chvíli přerušili, když ránu Helešice zlikvidoval Janáček.

V 54. minutě už Dynamo zvýšilo vedení na 2:0. Chytrou přihrávku od Hellebranda využil Čavoš, jehož střela skončila v síti. Českobudějovický záložník zaznamenal první branku v tomto ligovém ročníku.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Radost budějovických hráčů z prvního gólu. Quadri Adediran z Českých Budějovic.

Jihočeši byli při chuti a jejich další gól přidal v 67. minutě Čermák, který skóroval po přihrávce od Hory. Domácí záložník poprvé v kariéře vstřelil v jednom ligovém duelu dvě branky. Hosté v závěru už jen snížili na 1:3, když se v 89. minutě po rohu hlavou prosadil stoper Hranáč.

Na vítězství Dynama už to ale nemohlo nic změnit. Jihočeši v šestém vzájemném ligovém duelu popáté vyhráli a s Pardubicemi v nejvyšší soutěži ještě neutrpěli porážku. Českobudějovičtí zvítězili v pátém z posledních šesti domácích zápasů.

30. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - FK Pardubice 3:1 (1:0)
Branky: 42. a 67. Čermák, 54. Čavoš - 89. Hranáč. Rozhodčí: Zelinka - Hurych, Mikeska. Bez karet. Diváci: 3109.
Č. Budějovice: Janáček - Čoudek, Havel, Králik - Čmelík, Čavoš, Hora (87. Broukal), Penner (75. Potočný) - Čermák (87. Hais), Hellebrand - Adediran (82. Zajíc). Trenér: Nikl.
Pardubice: Nita - Icha, Hranáč, Chlumecký, Helešic - Vacek (79. Jeřábek) - Kostka (59. Pikul), Hlavatý, Janošek (73. Huf), Darmovzal (59. Sychra) - Černý (73. Tischler). Trenér: Kováč.

Reklama