Hlavní obsah

Švýcarsko - Slovinsko 7:0SESTŘIH: Krutý návrat mezi elitu! Švýcaři uštědřili výprask bezradným Slovincům

Aktualizováno

Hokejisté Švýcarska vstoupili v sobotu do MS vysokou výhrou 7:0 nad Slovinskem, kterému se tak vůbec nevyvedl návrat mezi elitu. Třemi body se v Rize zaskvěli útočníci Denis Malgin (2+1) a Gaëtan Haas (0+3), čisté konto vychytal Leonardo Genoni. Čtyřikrát se vítězové prosadili v přesilovkách.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Švýcarsko - SlovinskoVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Slovinci drželi krok do úvodního gólu. Bezbrankové skóre změnil na konci 13. minuty Malgin, když využil ranou z první hned po 11 sekundách první početní výhodu v utkání a vrátil tak bleskově do hry hříšníka Tičara. "Do první přesilovky to bylo vyrovnané. Pak jsem měl pocit, že úroveň naší hry o něco klesla," uvedl pro oficiální web turnaje slovinský útočník Nik Simšič. "Chvílemi jsme hráli dobře, měli jsme i šance, ale musíme pracovat na tom, abychom je lépe využívali," dodal.

Už o 33 sekund později navíc zavěsil Moser a zajistil klid v řadách vysoce favorizovaných Švýcarů. Snížit mohl Simčič, zvýšit naopak Haas, ale do první přestávky už se stav nezměnil. "Byli jsme připravení od samého začátku a nepřestali jsme hrát, dokud nebyl konec," pochvaloval si zkušený švýcarský útočník Andres Ambühl.

Foto: Roman Koksarov, ČTK/AP

Trenér Švýcarů Patrick Fischer.

V nástupu do druhé části neuspěl Urbas, slovinský gólman Krošelj, jenž posledních pět sezon odchytal za extraligovou Mladou Boleslav, se vyznamenal při šancích Bertschyho a Thürkaufa. Slovinci nevyužili přesilovku, Švýcaři v ní naopak trestali a tříbrankový náskok jim zařídil ve 33. minutě hvězdný útočník a kapitán mužstva Niederreiter.

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia k zápasům českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním.

Třetí třetina se proměnila v koncert Švýcarů. Na konci 42. minuty zužitkoval další početní výhodu Malgin, necelé dvě minuty nato udeřil z další přesilovky Thürkauf. Po polovině závěrečného dějství přidal šestý gól Miranda a debakl Slovinska dovršil v závěru Bertschy. Genoni uhájil čisté konto díky 17 zásahům.

"Hráli jsme dnes dobře přesilovky. Máme na to skvělé hráče a snažili jsme se dávat si rychle kotouč, ale myslím, že by to mohlo být ještě o něco lepší. Stále se ale sehráváme a poznáváme jeden druhého," uvedl Malgin. "Věděli jsme, že mají výborné přesilovky. A také nás v nich potrestali. Zejména při faulech v útočném pásmu musíme být obezřetnější," zdůraznil kapitán Slovinců Jan Urbas.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina B (Riga):
Švýcarsko - Slovinsko 7:0 (2:0, 1:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 13. Malgin (Kukan, Haas), 14. Moser (Corvi, Herzog), 33. Niederreiter (Malgin, Haas), 42. Malgin (Simion, Haas), 44. Thürkauf (Loeffel), 51. Miranda (Richard, Bertschy), 58. Bertschy (Thürkauf). Rozhodčí: Heikkinen (Fin.), Langin (Kan.) - Hynek (ČR), Nothegger (Rak.). Vyloučení: 2:6. Využití: 4:0. Diváci: 3260.
Švýcarsko: Genoni - Marti, Kukan, Moser, Glauser, Geisser, Loeffel, Fora - Niederreiter, Corvi, Herzog - Senteler, Malgin, Ambühl - Miranda, Haas, Simion - Thürkauf, Richard, Bertschy. Trenér: Fischer.
Slovinsko: Krošelj - Gregorc, Pavlin, Magovac, Čepon, Štebih, Mašič - Urbas, Jeglič, Verlič - Sabolič, Tičar, Kuralt - Drozg, Simšič, Ograjenšek - Tomaževič, Čimžar, Pance - Zajc. Trenér: M. Kopitar.

Reklama