Hlavní obsah

Norsko - Švýcarsko 0:3SESTŘIH: Švýcaři jsou na MS ve velké pohodě. Mají další výhru

Aktualizováno

Švýcarští hokejisté vyhráli na mistrovství světa v Rize nad Norskem 3:0, mají na kontě po dvou zápasech plný počet bodů a ještě na turnaji neinkasovali. Gólem a asistencí se na vítězství podíleli obránce Andrea Glauser a útočník Dario Simion. Brankář Robert Mayer ze Ženevy, jenž se narodil v Havířově, udržel ve svém čtvrtém utkání v kariéře na MS a druhém v pozici jedničky poprvé čisté konto.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Norsko - ŠvýcarskoVideo: Česká televize

 
Článek

Švýcaři navázali na sobotní výhru nad nováčkem Slovinskem 7:0, kdy neinkasoval Leonardo Genoni. Norové hráli také druhý zápas ve dvou dnech po prohře s Kazachstánem 3:4 po samostatných nájezdech.

Tým kouče Patricka Fischera, který bude v úterý proti Kazachstánu moci využít ofenzivní hvězdu Kevina Fialu z Los Angeles a ještě vyhlíží jako posily z New Jersey beka Jonase Siegenthalera a útočníka Nica Hischiera, se ujali vedení v čase 8:13. Mirco Miranda nabil mezi kruhy Simionovi, který prostřelil Jonase Arntzena.

PŘÍKLEP K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia k zápasům českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním.

Zvýšit náskok mohl Christian Marti. Potom se Švýcaři ubránili v oslabení a v 17. minutě se radovali z druhého gólu, ale předčasně. Branka Janise Mosera po trenérské výzvě Tobiase Johanssona neplatila kvůli ataku na norského gólmana. Švýcaři se ale dočkali 32 sekund před koncem první části, kdy si na Mirandovu přihrávku najel Glauser a zblízka skóroval.

V druhé části nejdříve odolali Norové v oslabení a pak nevyužili tří vyloučení soupeře včetně půlminutové přesilovky pěti proti třem. Před druhou pauzou ještě Mayer kryl šanci Ludviga Hoffa.

V úvodu druhé části mohl snížit v oslabení Mathias Trettenes, ale trefil brankovou konstrukci. Potom Norové nevyužili ani přesilovku. Sice se pak v dalším oslabení ubránili, ale 134 sekund před koncem při power play Norů dovršil výsledek do prázdné branky Nino Niederreiter.

Mistrovství světa v hokeji - skupina B (Riga):
Norsko - Švýcarsko 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Simion (Miranda, Glauser), 20. Glauser (Miranda, Simion), 58. Niederreiter (Ch. Bertschy, Richard). Rozhodčí: Sewell (Brit.), Hribik - Hynek (oba ČR), Briganti (USA). Vyloučení: 6:7. Bez využití: Diváci: 3232.
Norsko: Arntzen - Nörstebö, Lilleberg, Johannesen, Björgvik Holm, Krogdahl, Kasastul - Valkvae Olsen, Vikingstad, Berg-Paulsen - E. Salsten, H. Salsten, Hoff - Olden, Trettenes, Martinsen - Granath, K. A. Olimb, Haga. Trenér: T. Johansson.
Švýcarsko: Mayer - Marti, Kukan, Moser, Glauser, Geisser, Loeffel, Fora - Niederreiter, Corvi, Herzog - Senteler, Malgin, Ambühl - Miranda, Haas, Simion - Thürkauf, Richard, Ch. Bertschy. Trenér: Fischer.

Reklama