Hlavní obsah

Jablonec - Ostrava 1:1Remíza vyhovuje, oba týmy mají blízko k záchraně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Chramosta (penalta) 1 : 0
51. Cadu 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Jablonce v druhém kole ligové nadstavby ve skupině o záchranu remizovali s Ostravou 1:1. Severočechy poslal v 35. minutě do vedení z penalty Jan Chramosta, krátce po změně stran srovnal Brazilce Cadu. Baník sice v lize v Jablonci podevatenácté za sebou nezvítězil, ale v nejvyšší soutěži potřetí po sobě neprohrál a na čele skupiny mu k definitivě udržení chybí bod. Velmi blízko k záchraně jsou i třináctí Severočeši, byť v nadstavbě podruhé jen remizovali 1:1 a už osm kol naplno nebodovali.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Jablonce se radují po proměněné penaltě.

Článek

Jako první zahrozili Jablonečtí. Ve třetí minutě se na přízemní centr z pravé strany natahoval Sejk, ale v tísni z hranice malého vápna minul. Jinak ovšem Baník v úvodu dělal domácím svým vysokým presinkem problémy a ve 13. minutě měl úvodní velkou šanci. Jablonecký brankář Hanuš neudržel Fleišmanův přízemní centr, ale dorážející Tijani se zblízka ani nadvakrát neprosadil.

Ve 33. minutě gólman Slezanů Letáček jen vyrazil Součkovu nepříliš povedenou střelu a vzápětí v rohu vápna fauloval dobíhajícího Černáka. Nařízenou penaltu suverénně proměnil Chramosta a patnáctým gólem v ligovém ročníku si pojistil pozici druhého nejlepšího střelce soutěže za brněnským Řezníčkem. Jablonecký útočník zároveň opět vylepšil svůj nejpovedenější ročník nejvyšší soutěže v kariéře.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Gólman Baníku Ostrava Jiří Letáček inkasuje z pokutového kopu.

Ostravští mohli poměrně brzy vyrovnat. Nabíhající Plavšič ale v 37. minutě z poměrně dobré pozice hlavičkoval nad a vzápětí prostor mezi tyčemi netrefil ani Miškovič ranou zpoza pokutového území.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Jablonce se radují po proměněné penaltě.

Hosté vyrovnali až v 51. minutě. Plavšičův centr propadl až ke Caduovi a ten sám před Hanušem nezaváhal. Videorozhodčí přezkoumával, zda předtím ve vápně nezahrál rukou Buchta, ale gól platil. Chvíli nato mohl dokonat obrat Tijani, ale ve velké šanci přestřelil a nenavázal na čtyři branky z předchozích dvou kol.

Na druhé straně po hodině hry Letáček vyrazil Považancův pokus. V závěru mohly strhnout výhru na svou stranu oba týmy. V 85. minutě pálil těsně mimo hostující Miškovič, na opačné straně se pak neprosadil Martinec. Jablonec doma počtvrté za sebou remizoval, z toho potřetí 1:1.

2. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:
FK Jablonec - Baník Ostrava 1:1 (1:0)
Branky: 35. Chramosta z pen. - 51. Cadu. Rozhodčí: Hocek - Paták, Caletka - Adámková (video). ŽK: Jovovič - Šehič, Hapal (trenér). Diváci: 2472.
Jablonec: Hanuš - Štěpánek, Martinec, Král - Šulc, Hübschman, Považanec, Souček - Černák (64. Jovovič), Chramosta (84. Patrák) - Sejk (90.+3 Ikaunieks). Trenér: Horejš.
Ostrava: Letáček - Sanneh (84. Jaroň), Bitri, Pojezný, Fleišman - Kaloč - Cadu, Buchta (70. Kuzmanovič), Miškovič, Plavšič (77. Šehič) - Tijani (70. Almási). Trenér: Hapal.

Reklama