Hlavní obsah

Klokani udrželi "pohárovou" pozici. Divočina v Brně! Zbrojovka nedala dvě penalty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sparta se výhrou v sobotním derby se Slavií výrazně přiblížila vysněnému cíli, v neděli se ve fotbalové Fortuna lize ve 2. kole nadstavby dostali ke slovu i další. Ve skupině o titul remizovali Bohemians se Slováckem 0:0 a zůstali před soupeřem o bod čtvrtí. Tento výsledek současně zajistil Plzni konečnou třetí příčku, která stejně jako čtvrtá pozice znamená účast ve druhém předkole Evropské konferenční ligy. Ve skupině o záchranu se rozešly Jablonec s Ostravou smírně 1:1, Brno prohrálo s Pardubicemi 0:2 po dvou zahozených penaltách kanonýra Jakuba Řezníčka a Teplice porazily Zlín 2:1.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva David Puškáč z Bohemians a Michal Trávník ze Slovácka.

Článek
Fotogalerie

Bohemians 1905 v přímém souboji o čtvrtou příčku se Slováckem udrželi po bezbrankové remíze pozici a na pátý celek tabulky mají nadále náskok jednoho bodu. Klokani soupeře z Uherského Hradiště porazili v obou předchozích duelech ligové sezony i ve čtvrtfinále poháru, tentokrát ale mohou být za remízu rádi. Slovácko mělo více šancí a v 69. minutě  domácí zachránilo břevno po hlavičce Filipa Vechety. Pražané na svém stadionu zaváhali po předchozích čtyřech ligových výhrách po sobě, oba týmy nevyhrály čtvrté z posledních pěti kol.

Teplice se výrazně se přiblížily záchraně v nejvyšší soutěži. V domácím prostředí porazily poslední Zlín 2:1, oba góly vítězů vstřelil Daniel Fila. Dvanáctí Severočeši mají tři kola před koncem sezony náskok sedm bodů na barážové příčky, přímý sestup jim už nehrozí. Naopak svěřenci trenéra Pavla Vrby venku v lize nevyhráli už 30 zápasů po sobě a na posledním místě ztrácejí už čtyři body na předposlední Pardubice.

Bohemians na čtvrtém místě Fortuna ligy? Práce trenéra Veselého. Příspěvek z pořadu Přímák s Janem Kollerem.Video: Sport.cz

Zbrojovka je doma nejhorším týmem soutěže a v neděli to znovu potvrdila. S Pardubicemi padla 0:2 a hosté s brněnskými fotbalisty bodově srovnali krok. Ve 34. minutě otevřel skóre Martin Chlumecký a v nastavení přidal pojistku střídající Ladislav Krobot. Domácí kanonýr Jakub Řezníček pak selhal, v rozmezí šesti minut druhé půle neproměnil dva pokutové kopy, obě střely mu chytil rumunský brankář Florin Nita. Nejlepší střelec soutěže se tak nedočkal 20. gólu v sezoně. Hosté vyhráli venku po šesti zápasech a oba týmy mají na barážových příčkách čtyřbodový náskok na poslední Zlín.

Studio se Ščasným, Sieglem a Matušovičem
Všechny nedělní zápasy z FORTUNA:LIGY vysílají exkluzivně stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Studio moderátora Michala Hrdličky začíná ve 14:30, jako expert se představí Zdeněk Ščasný. K večernímu zápasu Bohemians Praha 1905 vs. 1. FC Slovácko pak dorazí dvojice expertů Horst Siegl a Miroslav Matušovič. Sestřih všech nedělních odehraných utkání nabídne od 20:30 na O2 TV Sport pořad F:INITO.

Ostrava uhájila pozici lídra skupiny o záchranu v Jablonci, kde se oba týmy rozešly remízou 1:1. Severočechy poslal v 35. minutě do vedení z penalty Jan Chramosta svým 15. gólem v sezoně, krátce po změně stran srovnal Brazilce Cadu. Baník sice v lize v Jablonci podevatenácté za sebou nezvítězil, ale v nejvyšší soutěži potřetí po sobě neprohrál a na čele skupiny mu k definitivě udržení chybí bod. Velmi blízko k záchraně jsou i třináctí Severočeši, byť v nadstavbě podruhé jen remizovali 1:1 a už osm kol naplno nebodovali.

Do druhé ligy přímo spadne pouze nejhorší tým. Sezonu uzavřou 4. června odvetné zápasy baráže mezi 14. a 15. týmem z první ligy a 2. a 3. celkem z druhé ligy. V případě bodové rovnosti týmů ve skupinách o titul a záchranu se výše umístí lépe postavený celek po základní části.

Výsledky zápasů 2. kola nadstavby fotbalové Fortuna ligy:
Sobota
Skupina o titul:
Plzeň - Olomouc 1:3
Sparta - Slavia 3:2
Skupina o umístění:
Liberec - České Budějovice 4:0
Hradec Králové - Mladá Boleslav 2:0
Neděle
Skupina o titul:
Bohemians - Slovácko 0:0
Skupina o záchranu:
Jablonec - Ostrava 1:1
Branky: 34. Chramosta z pen. - 51. Cadu
Brno - Pardubice 0:2
Branky: 34. Chlumecký, 90.+5 Krobot
Teplice - Zlín 2:1
Branky: 18. a 79. Fila - 72. Simerský

Reklama