Hlavní obsah

Rakousko - Finsko 1:3SESTŘIH: Obří střelecká převaha, těsné vítězství. Finové udolali trpaslíka

Aktualizováno

Finští hokejisté porazili v sobotu na mistrovství světa v Tampere Rakousko 3:1, připsali si čtvrtou výhru a zajistili si postup do čtvrtfinále. Úřadující světoví šampioni jsou druzí ve skupině A se ziskem 13 bodů. Odehráli ale o dvě utkání více než třetí Švédsko, které dosud neprohrálo. Rakousko je s bilancí šesti porážek a jedním bodem poslední.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Rakousko - FinskoVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Domácím se ideálně vydařil vstup do utkání, již po 79 sekundách otevřel skóre Kapanen. Rakušané však dokázali rychle odpovědět a v 5. minutě vyrovnal po protiútoku Zwerger.

Finové měli výraznou střeleckou převahu, tlačili se před branku Madlenera, který dostal první šanci na turnaji, a v 8. minutě se dostali zpět do vedení. Po krásné přihrávce obránce Määttäho se prosadil efektně s hokejkou za tělem Suomela.

Další střely ale Madlener zlikvidoval a postaral se o dramatičnost utkání. Ve druhé třetině totiž Rakušané drželi s úřadujícími šampiony krok. Ve třetí části Seveřané opět převzali aktivitu. Kouč Jukka Jalonen měnil složení útoků, Finové si vytvářeli šance, gól však dali až v 59. minutě, kdy se prosadil bývalý útočník Hradce Králové Oksanen. Celkem vyslali na rakouskou branku 39 střel.

Mistrovství světa v hokeji 2023
Skupina A (Tampere)
Rakousko - Finsko 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Zwerger (Rossi) - 2. Kapanen (Kakko, Määttä), 8. Suomela (Määttä, Koivisto), 59. Oksanen (Björninen). Rozhodčí: Holm (Švéd.), Hunnius - Hofer (oba Něm.), Briganti (USA). Vyloučení: 2:0. Bez využití. Diváci: 11.785.
Rakousko: Madlener - Nickl, B. Wolf, Zündel, Heinrich, Brunner, Reinbacher, Maier, Strong - M. Huber, Haudum, Wukovits - Thaler, Nissner, P. Huber - Schneider, Rossi, Zwerger - Neubauer, Achermann, Ganahl. Trenér: Bader.
Finsko: Larmi - Ohtamaa, M. Lehtonen, Koivisto, Määttä, Pokka, Seppälä, Matinpalo, Friman - Rantanen, Manninen, Hartikainen - Kapanen, Suomela, Kakko - Armia, Lammikko, Pesonen - Anttila, Björninen, Oksanen. Trenér: J. Jalonen.

Reklama