Hlavní obsah

Carolina - Florida 1:2 PPStav série 0:2Hokejisté Floridy vyhráli i druhé semifinále NHL v prodloužení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté Floridy porazili ve druhém zápase finále Východní konference Carolinu 2:1 v prodloužení. Vítěznou branku vstřelil útočník Panthers Matthew Tkachuk, který rozhodl i první duel série. Hlavním hrdinou se stal ale Sergej Bobrovskij, který zneškodnil 37 střel domácích včetně jednoho pokusu Martina Nečase. Florida tak vede 2:0 na zápasy.

Foto: James Guillory, Reuters

Křídelník Floridy Panthers Matthew Tkachuk (19) slaví se spoluhráči svoji trefu v prodloužení ve druhém finále Východní konference play off NHL na ledě Carolny.

Článek

Úvodní semifinále zámořské ligy nabídlo vyrovnanou bitvu, která trvalaí bezmála 140 minut a stala se šestým nejdelším duelem v historii NHL. Zápas rozhodl třináct sekund před koncem čtvrté nastavené dvacetiminutovky nejproduktivnější hráč Panthers ve vyřazovacích bojích Matthew Tkachuk.

A stejného hrdinu měl druhý duel finále Východní konference. Tentokrát se sice nepřepisovaly žádné rekordní zápisy nejslavnější ligy světa, ale opět rozhodovalo prodloužení. V čase 61:51 rozjásal hokejovou Floridu přesilovkovým gólem Tkachuk, který zakončil parádní kombinaci ranou zblízka a pelášil v euforii slavit do šatny Panterů.

"Myslím, že jsme byli lepší, jen jsme nedávali góly," uvedl trenér Caroliny Rod Brind'Amour, jehož svěřenci přestříleli Floridu 38:26. "V posledních sezonách jsme ale už mockrát dostali ránu do zubů a vždy jsme dokázali odpovědět. Jsem si jistý, že to předvedeme i příště," prohlásil.

Nečas patří k modemanům v NHL. Kolik má obleků- Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Gólmana Floridy překonal pouze Jalen Chatfield, který už ve druhé minutě usměrnil přihrávku Sebastiana Aha do branky. Hosté vzápětí vyrovnali, rozhodčí ale trefu Gustava Forslinga odvolali po trenérské výzvě kvůli ofsajdu. Stejná situace postihla v úvodní třetině i Carolinu. Jack Drury zvýšil v 16. minutě na 2:0, ale Panthers si vzali trenérskou výzvu a videozáběry odhalily, že gól padl z ofsajdu.

Regulérní branku vstřelil ve 28. minutě Aleksander Barkov. Kapitán Floridy zůstal osamocený před gólmanem Antti Raantou, který chytal téměř po měsíci, elegantně si posunul puk mezi bruslemi do bekhendu a vyrovnal.

"Trénuju tuhle fintu celý život a měl jsem ji uloženou někde v podvědomí. Musíte se rozhodovat rychle, ve zlomku sekundy a najednou mě napadlo, abych to zkusil," přiblížil Barkov. "Byl to jeden z nekrásnějších gólů, jaké jsem viděl. Není moc hráčů, kteří by v takové pozici prohodili puk mezi nohami. Bylo to úžasné, hodně důležitý gól," rozplýval se Tkachuk, který duel následně rozhodl po 111 sekundách nastavení.

Florida tak vyhrála venku poosmé v řadě, upravila bilanci prodloužení v letošním play off na 6:0 a přiblížila se své první účasti ve finále NHL od roku 1996.

Finále Východní konference play off NHL - 2. zápas:
Carolina - Florida 1:2 v prodl. (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)
Branky: 2. Chatfield - 28. Barkov, 62. M. Tkachuk. Střely na branku: 38:26. Diváci: 18 854. Hvězdy zápasu: 1. Bobrovskij, 2. M. Tkachuk, 3. Barkov (všichni Florida). Stav série: 0:2.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články