Hlavní obsah

Německo - Maďarsko 7:2SESTŘIH: Němci jsou po vysoké výhře nad Maďarskem na postupové pozici

Aktualizováno

Roli papírových favoritů do puntíku splnili. Hokejisté Německa v nedělním duelu na mistrovství světa v Tampere porazili Maďarsko vysoko 7:2 a uchovali si naději na postup do čtvrtfinále. V tabulce skupiny drží poslední postupovou příčku, páté Dánsko má jednobodovou ztrátu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Německo - MaďarskoVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Německo se v posledním utkání v základní skupině utká v úterý s Francií, Dánsko pak čeká ještě skandinávský dvojboj: v pondělí střet se Švédskem a v úterý souboj s Finskem. Maďaři jsou se dvěma body předposlední o bod před Rakouskem, s kterým budou v závěrečném duelu v pondělí bojovat o udržení mezi elitou.

Němci rozhodli duel ve druhé třetině, v níž v rozmezí tří minut odskočili z vedení 1:0 na 4:0, dva góly vstřelil Nico Sturm, čtyři kanadské body za branku a tři asistence nasbíral John Peterka.

Maďaři přitom do zápasu vstoupili dobře a hned v první minutě si vypracovali dvě slibné šance. Následně ale duel ovládl soupeř a ústřední postavou byl dlouho brankář Dominik Horváth. V prvních pěti minutách si připsal sedm zákroků. Němci se dostali do vedení v 8. minutě, kdy se po pohotové dorážce prosadil Stachowiak.

S dalšími šancemi si ale Horváth poradil a držel tým ve hře. Ve 26. minutě putoval do kabin s vyšším trestem Szuber a Maďaři měli šanci vyrovnat. Navíc byl vzápětí vyloučen i Seider a Němci se bránili ve třech. Sofronovi se dokonce podařilo překonat brankáře Niederbergera, rozhodčí Hribik ale gól neuznal kvůli předchozímu faulu Bartalise bezprostředně po buly.

Maďaři tím přišli o část výhody, a poté co opět získali převahu jednoho hráče v poli, názorně dokumentovali, proč jsou ve využívání přesilových her nejhorší na turnaji. Dosud nedokázali potrestat ani jeden faul soupeřů. A Němci je ještě ve druhé části potrestali. Nejprve se v rozmezí 18 sekund trefili Seider a Sturm, v 38. minutě poté duel definitivně rozhodl v přesilovce Sturm a připsal si pátý gól na MS.

Na začátku třetí části přidal po individuální akci a zaváhání Horvátha pátou branku Peterka. Maďarsko poté sice dokázalo vstřelit dva góly, Němci ale opět zabrali a přidali další další branky. Maďaři nadále čekají na premiérové vítězství nad Německem, počtvrté na MS inkasovali sedm branek.

Mistrovství světa v hokeji
Skupina A (Tampere)
Německo - Maďarsko 7:2 (1:0, 3:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 8. Stachowiak (Schütz, Tuomie), 36. Seider (Tiffels, Peterka), 36. Sturm (Soramies, Ehl), 38. Sturm (Noebels, Wissmann), 43. Peterka (Tiffels, Wissmann), 51. Kahun (Peterka), 59. J. Müller (Wissmann, Peterka) - 47. Terbócs (Vincze, Papp), 49. Fejes (Stipsicz, Sebök). Rozhodčí: Hribik (ČR), Heikkinen (Fin.) - Constantineau (Fr.), Nothegger (Rak.). Vyloučení: 2:3, navíc Szuber (Něm.) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 4821.
Německo: Niederberger - M. Müller, Seider, J. Müller, Wissmann, Szuber, Gawanke, Wagner - Peterka, Kahun, Tiffels - Soramies, Sturm, Ehl - Noebels, Wiederer, Kastner - Schütz, Stachowiak, Tuomie - Varejcka. Trenér: Kreis.
Maďarsko: D. Horváth - Garát, Pozsgai, M. Horváth, Kiss, Hadobás, Szabó, Fejes, Stipsicz - Csányi, K. Nagy, Kóger - Terbócs, Papp, Vincze - Sofron, Bartalis, Erdély - Galló, Sebök, Szirányi. Trenér: Constantine.

Reklama