Hlavní obsah

Teplice - Brno 1:1Průšvih pro Zbrojovku, remíza poslala Moravany na dno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Texl 0 : 1
58. Fila 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Brna ve čtvrtém kole ligové nadstavby ve skupině o záchranu remizovali 1:1 v Teplicích a po vítězství Zlína nad Ostravou se propadli na poslední místo tabulky. Zbrojovka vedla od 17. minuty po gólu Jiřího Texla, v 58. minutě ale srovnal Daniel Fila. I čtvrtý vzájemný duel v sezoně skončil po 90 minutách remízou.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Lukáš Mareček z Teplic a Musa Alli z Brna.

Článek

Brno bodovalo v lize po čtyřech prohrách, přesto má před nedělním závěrečným kolem nejhorší výchozí pozici. Svěřenci trenéra Martina Haška ztrácejí na předposlední Zlín bod a v přímém souboji o odvrácení sestupu potřebují doma "Ševce" porazit, jinak je čeká pád do druhé ligy. Tepličtí ve třetím domácím utkání v nadstavbě poprvé ztratili, už před zápasem ale měli jistotu záchrany. V tabulce zůstali třináctí.

Trenér Hašek překvapivě nenasadil brankářskou jedničku Berkovce a poprvé v ligové sezoně dal příležitost Hrubému. Osmatřicetiletý gólman Zbrojovky nastoupil v nejvyšší soutěži po více než 14 měsících, naposledy chytal vloni v březnu ještě za Jablonec proti Českým Budějovicím. Dnes si odbyl ligový debut za klub, ve kterém vyrůstal.

V prvním poločase neměl Hrubý příliš práce, ačkoliv Tepličtí vstoupili do utkání aktivně. Nebezpeční byli ale pouze hosté. V páté minutě brankář Mucha riskantně vyběhl proti Allimu, jehož střelu vykopl až na poslední chvíli skluzem.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Lukáš Endl z Brna, Lukáš Mareček z Teplic a Jiří Texl z Brna.

V 17. minutě už se nigerijský útočník mohl se spoluhráči radovat. Po rohovém kopu zpracoval Alli míč ve vápně, nabídl ho přímo proti noze Texlovi a ten trefil horní roh Muchovy brány. Brněnský záložník si připsal druhou trefu v ligovém ročníku a po čtyřech zápasech ukončil čekání Zbrojovky na gól.

Zvýšit mohl krátce před pauzou Endl, poloodkrytou bránu ale vysoko přestřelil. Neujala se ani Součkova "dělovka" z přímého kopu, a tak přišel úder na druhé straně. V 58. minutě napřáhl Fila z 20 metrů a poslal míč nechytatelně k tyči. Brněnský odchovanec svůj čtvrtý gól v ligové sezoně z úcty k bývalému klubu neslavil.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Uprostřed brankář Vlastimil Hrubý z Brna vyráží míč.

Po vyrovnávací brance se hra otevřela a více než tři tisícovky diváku na teplických Stínadlech viděly v závěrečné půlhodině atraktivní fotbal, byť si oba celky vypracovaly po jediné velké šanci. Alliho křižnou střelu vykopl těsně před brankovou čárou skluzem Kučera, na druhé straně trefil Fila z voleje jen boční síť.

Pro Zbrojovku byl vzhledem k průběžnému stavu utkání Zlín - Ostrava bod málo, její situaci v tabulce by nezměnila ani porážka. Vítěznou branku ale proti nejhorší ligové obraně vstřelit nedokázala a venku v nejvyšší soutěži neuspěla podvanácté za sebou.

4. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:
FK Teplice - Zbrojovka Brno 1:1 (0:1)
Branky: 58. Fila - 17. Texl. Rozhodčí: Starý - Vyhnanovský, Kotalík - Hocek (video). ŽK: Mucha, T. Vachoušek (oba Teplice). Diváci: 3046.
Teplice: Mucha - Hora (55. Knapík), Chaloupek, Mičevič - Radosta (55. Jásir), Kučera, Trubač, Mareček (66. Jukl), Hybš - Gning (75. T. Vachoušek), Fila. Trenér: Frťala.
Brno: Hrubý - Hlavica, Hrabina, Souček - Falta, Texl (89. Nečas), Endl, Fousek (68. Ševčík), Hladík - Řezníček, Alli. Trenér: Hašek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava