Hlavní obsah

Drama jako od Hitchcocka. Brno a Zlín čeká zápas pravdy, Pardubice mají jistou baráž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dramatické zápasy přineslo předposlední kolo skupiny o záchranu. Baráž si zajistily Pardubice, které porazily bez motivace hrající Jablonec 2:0. Do obrovských problémů se naopak dostala Zbrojovka, která remizovala v Teplicích 1:1 a díky vítězství Zlína nad Baníkem 2:1 spadla na poslední sestupové místo. Závěrečné kolo tak vyvrcholí soubojem Brna se Zlínem. Zbrojovka bude muset zvítězit, Zlínu bude stačit k jistotě účasti v baráži i bod.

Na co se těšit při středečních zápasech fotbalové ligy, vám řekne expert webu Sport.cz Martin Mls

 
Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Pardubic vstoupili do zápasu s už jistě zachráněným Jabloncem skvěle. Již v 8. minutě je poslal do vedení přesnou střelou Sychra. Hosté mohli o chvíli později vyrovnat, Černákova rána však skončila jen na břevně Nitovy branky.

V 26. minutě nejdříve domácí Hlavatý nastřelil také břevno, Černý se již ale nemýlil a odražený míč poslal podruhé za Hanušova záda. Pardubice tak dovedly zápas k vítězství 2:0 a mají jistou baráž o první ligu.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Fotbalisté Pardubic se radují z branky

Teplice měly podobně jako Jablonec už jistotu účasti v příštím ročníku Fortuna ligy a hosté z Brna toho také v prvním poločase využili, když je poslal v 17. minutě do vedení Texl. Skláři však zvýšili úsilí a dočkali se zaslouženého vyrovnání.

V 58. minutě se parádní ranou prosadil Fila a srovnal na 1:1. Domácí mohli skóre i otočit, Moravané však se štěstím tlaku Teplických odolali a domů si odvezli aspoň bod.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Lukáš Mareček z Teplic a Musa Alli z Brna.

Zlín vstoupil do zápasu proti Baníku Ostrava s jasným cílem za každou cenu zvítězit a posílit své naděje na vyhnutí se přímému sestupu. První poločas však příliš šancí ani na jedné straně nenabídl. Blízko ke skórování byli hosté, když v 31. minutě neproměnil pokutový kop po faulu na Almásiho právě slovenský útočník.

Zlín toho využil na začátku druhého poločasu, kdy se hlavičkou trefil Fantiš a otevřel skóre utkání. Už o pět minut později však bylo díky Caduově přesné střele vyrovnáno. Svěřencům Pavla Vrby mohl vedení vrátit prakticky vzápětí Slončík, jeho rána z volného kopu však jen orazítkovala levou tyč Hrubého branky, který si v 19 letech odbyl prvoligovou premiéru.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Joss Didiba ze Zlína a Ladislav Almási z Ostravy.

Branku s cenou zlata trefil domácím v 87. minutě Janetzký a Zlín si tak odnesl z utkání výhru 2:1. V posledním kole změří Zlín síly na hřišti Zbrojovky, k jistotě baráže bude Vrbovým svěřencům stačit bod.

PRVOLIGOVÝ FOTBAL NA OBRAZOVCE O2 TV
Všechny středeční zápasy z FORTUNA:LIGY vysílá exkluzivně stanice O2 TV Fotbal. Studio moderátora Michala Hrdličky začíná v 18:30 hodin, jako expert se představí Horst Siegl. Sestřih všech středečních odehraných utkání nabídne od 21:30 na O2 TV Fotbal pořad F:INITO.
Program 4. kola ligové nadstavby
Úterý
Skupina o titul:
Slovácko - Sparta 0:0
Plzeň - Bohemians 0:2
Olomouc - Slavia 2:3
Středa
Skupina o záchranu:
Pardubice - Jablonec 2:0
Branky: 8. Sychra, 26. Černý
Teplice - Brno 1:1
Branky: 58. Fila - 17. Texl
Zlín - Ostrava 2:1
Branky: 48. Fantiš, 87. Janetzký - 53. Cadu

Reklama