Hlavní obsah

Slavia - Slovácko 4:0Slavia díky čtyřem gólům Jurečky zakončila sezonu jasnou výhrou, Slovácko je bez pohárů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Jurečka 1 : 0
41. Jurečka (penalta) 2 : 0
61. Jurečka 3 : 0
89. Jurečka 4 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slavie v závěrečném pátém kole nadstavby na svém hřišti deklasovali Slovácko 4:0 a zakončili sezonu 17. domácí ligovou výhrou z 18 zápasů. Čtyřmi trefami se proti svému bývalému klubu blýskl Václav Jurečka, který ke gólům z 24., 61. a 89. minuty přidal i proměněnou penaltu z 41. minuty. Reprezentační útočník 20. zásahem v sezoně o jeden gól předstihl dosud nejlepšího střelce soutěže Jakuba Řezníčka z Brna.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Václav Jurečka ze Slavie po jednom z gólů proti Slovácku.

Článek

Na druhém místě Pražanů už se nic nemohlo změnit, naopak Slovácko se v posledním kole nedokázalo dostat na čtvrtou pozici a skončilo na pátém místě. Celku z Uherského Hradiště by k posunu na příčku zajišťující účast v předkole Evropské konferenční ligy stačila výhra, jelikož Bohemians 1905 doma podlehli Olomouci 0:1. Slavia získala 78 bodů stejně jako mistrovská Sparta, která dnes na Letné prohrála s Plzní 0:1. O titulu tak rozhodlo postavení po základní části.

V základní sestavě Slavie nastoupil s kapitánskou páskou uzdravený Olayinka, pro něhož šlo o rozlučku ve vršovickém klubu. Sedmadvacetiletý Nigerijec strávil v Edenu pět let, po sezoně zamíří do srbského týmu Crvena zvezda Bělehrad. V domácí bráně se poprvé od 18. září objevil v ligovém duelu Mandous, jenž nahradil obvyklou jedničku Koláře.

Slavia od úvodní minuty dominovala a Jurečka otevřel skóre v 24. minutě. Jeho pokus z 20 metrů z přímého kopu Nguyenovi mírně zaplaval a gólman Slovácka si se střelou doprostřed brány neporadil.

Záhy mohl srovnat Kadlec, který faulem způsobil gólovou standardní situaci, kapitán hostů však po propadlém centru ze dvou metrů přestřelil. V 34. minutě byl blízko rozlučkové trefě Olayinka, jehož po rychlém protiútoku vyzval ke skórování aktivní Jurečka. Nigerijský záložník mířil na zadní tyč, tentokrát se ale Nguyen blýskl skvělým zákrokem.

Tlak Slavie vyvrcholil krátce před pauzou. Oscar prokličkoval přes několik obránců do vápna, kde ho podrazil smolař první půle Kadlec a sudí Všetečka nařídil pokutový kop. Jurečka s pomocí tyče proměnil a 18. trefou si vytvořil osobní maximum v nejvyšší soutěži, když překonal svou bilanci z minulého ročníku ještě v dresu Slovácka.

Trenér Svědík udělal do druhé půle dvě změny v sestavě, ani po pauze se ale výkon Slovácka výrazně nezvedl. Naopak v 61. minutě Tecl při svém 250. ligovém zápase předložil míč před odkrytou bránu Jurečkovi a ten završil hattrick.

Pětinásobný reprezentant nakonec navázal na čtyřgólové představení z nedávného duelu proti Bohemians. V 89. minutě mu opět připravil pohodlnou pozici z levé strany David Jurásek a Jurečka zaokrouhlil svůj ligový střelecký účet v ročníku na 20 branek. Z toho se dvanáctkrát prosadil v nadstavbě.

Slavia se Slováckem neprohrála poosmé za sebou a výsledkem 4:0 jen potvrdila, že měla v sezoně nejlepší ofenzivu i defenzivu v soutěži (skóre 98:31). Celek z Uherského Hradiště v nadstavbě nezvítězil, ke čtyřem remízám přidal dnes porážku po pěti ligových zápasech.

5. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o titul:
Slavia Praha - 1. FC Slovácko 4:0 (2:0)
Branky: 24., 41. z pen., 61. a 89. Jurečka. Rozhodčí: Všetečka - Hrabovský, Machač - Starý (video). ŽK: Kadlec, Vecheta (oba Slovácko). Diváci: 14.771.
Slavia: Mandous - Douděra (72. Bořil), Holeš, Ogbu, D. Jurásek - Provod (72. Lingr), Oscar, Zafeiris (72. Pech), Olayinka (78. Šmiga) - Jurečka - Tecl (84. Van Buren). Trenér: Trpišovský.
Slovácko: Nguyen - Hofmann, Daníček, Kadlec - Brandner (46. Vecheta), Havlík, Trávník (87. Kudela), Doski (46. Kalabiška) - Holzer (81. Šimko), Mihálik, Juroška (67. Sinjavskij). Trenér: Svědík.

Reklama