Hlavní obsah

Slovácko - Č. Budějovice 4:1Slovácko doma potvrdilo roli favorita a vysoko vyhrálo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Havlík 1 : 0
39. Kim 2 : 0
54. Hora (penalta) 2 : 1
76. Valenta 3 : 1
81. Mihálik 4 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Slovácka zvítězili v nedělním duelu prvního kola nejvyšší soutěže nad Českými Budějovicemi vysoko 4:1. Favorit nastoupil k utkání bez zdravotně indisponovaného trenéra Martina Svědíka. Jihočeši korigovali na 1:2, když Hora proměnil penaltu, duel ale nezdramatizovali. Dostali další dva góly a jasně prohráli.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalisté Slovácka se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Úvod zápasu byl z obou stran opatrný. V 15. minutě zahrávalo Slovácko přímý kop z hranice šestnáctky, ale Trávník trefil jen nohy v českobudějovické zdi. Vecheta sice ve 20. minutě rozvlnil síť po centru z levé strany, ale sudí Starý kvůli ofsajdu střelce branku neuznal.

Po půlhodině zahrozili hosté, když tvrdě pálil Osmančík a navrátilec Heča měl s jeho střelou plné ruce práce. Na druhé straně se mezi tyčemi vyznamenal Šípoš, když vytáhl na roh Vechetovu střelu k tyči.

Do vedení šli domácí ve 36. minutě. Hellebrand nezpracoval přihrávku od Šípoše, míče se zmocnil Havlík a svůj krátký nájezd na českobudějovického gólmana suverénně proměnil.

Druhý gól přidal o tři minuty později Kim sung-pin. Akci na pravé straně skvěle provedl veterán Petržela, který přešel přes Králika i Jakuba Horu a míč ideálně naservíroval mladému korejskému fotbalistovi, jenž měl cestu ke svému třetímu gólu v první lize usnadněnou.

Dynamo utkání zdramatizovalo hned na začátku druhé půle. Přímý kop Jakuba Hory srazil v šestnáctce rukou vyskakující Vecheta a sudí Starý po zhlédnutí videa nařídil pokutový kop, který Hora bezpečně proměnil.

Hosty branka povzbudila, blízko vyrovnání byl po technické střele Čmelík a po závaru po rohovém kopu Havel. Další varování pro nedůslednou obranu Slovácka poslal v 69. minutě navrátilec do české ligy Ondrášek, ale Heča jeho hlavičku reflexivně vyrazil.

Klid do slováckých řad přinesl čtvrt hodiny před koncem střídající Matěj Valenta, který po deseti minutách na hřišti poslal míč k tyči a po přestupu ze Slavie se poprvé trefil v novém působišti.

Krátce poté vystihl Mihálik po důsledném napadání rozehrávku jihočeské defenzivy a téměř ze 40 metrů trefil obloučkem odkrytou Šípošovu branku. Slovácko tak v lize doma neprohrálo popáté za sebou. Českobudějovičtí naopak venku v nejvyšší soutěži protáhli čekání na vítězství na 11 duelů.

1. FC Slovácko - Dynamo České Budějovice 4:1 (2:0)
Branky: 36. Havlík, 39. Kim sung-pin, 76. Valenta, 80. Mihálik - 54. J. Hora z pen. Rozhodčí: Starý - Caletka, Machač - Černý (video). ŽK: Sinjavskij - Havel. Diváci: 4324.
Slovácko: Heča - Reinberk, Daníček, Kadlec - Sinjavskij (84. Brandner), Trávník, Havlík, Holzer (84. Kalabiška) - Petržela (66. Valenta), Kim Sung-pin (66. Mihálik) - Vecheta (73. Cicilia). Trenér: Baránek.
Č. Budějovice: Šípoš - Broukal, Havel, Králik - Čmelík, Čermák (83. V. Hora), J. Hora, Osmančík (73. Trummer) - Suchan (66. Adediran), Hellebrand (83. Hais) - Ondrášek. Trenér: Nikl.

Reklama

Související témata: