Hlavní obsah

Karviná - Ml. Boleslav 1:2Fotbalisté Mladé Boleslavi vyhráli v Karviné a udrželi neporazitelnost v sezoně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Jawo 0 : 1
19. Hilál 0 : 2
70. Mikúš 1 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi ve třetím kole první ligy zvítězili v Karviné 2:1, v nové sezoně udrželi neporazitelnost a v neúplné tabulce jsou druzí. Slezský nováček naopak podruhé za sebou prohrál. Už v úvodní dvacetiminutovce se trefili hostující Lamin Jawo a Júsuf Hilál, v 70. minutě snížil Rajmund Mikuš. Středočeši v nejvyšší soutěži porazili Karvinou počtvrté po sobě a sérii bez porážky ve vzájemných ligových duelech protáhli na devět utkání.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Lamin Jawo z Boleslavi se raduje ze vstřelené branky. Ilustrační foto.

Článek

Mladoboleslavští výborně začali a už v šesté minutě otevřeli skóre. Hilál trefil tyč, poté brankář Ciupa ještě vychytal Marečka, ale další dorážející hráč Jawo už napálil míč pod břevno. Gambijský křídelník se v ligové sezoně prosadil podruhé.

Uzdravený Ciupa, který nastoupil poprvé v ročníku místo Lapeše, v 19. minutě po velké chybě znovu inkasoval. Po Svozilově pomalé "malé domů" hlavou karvinský gólman čekal, až se míč dokutálí do pokutového území, aby ho mohl sebrat do rukavic, ale dobíhající Hilál balon pohotově vypíchl a snadno zvýšil. Bahrajnská letní posila vstřelila premiérový gól v nejvyšší soutěži za Boleslav.

Karvinští postupně vyrovnali hru a ve druhé části prvního poločasu se několikrát dostali do zakončení. Jenže Memič, Mikuš ani Papalelé netrefili branku.

Po změně stran si Mladoboleslavští spíše kontrolovali náskok a nebyli tak aktivní jako v úvodní půli. Slezané toho využili a v 70. minutě snížili. Po standardní situaci propadl míč k volnému Mikušovi, který křížnou střelou z voleje propálil brankáře Trmala. Slovenský krajní bek či záložník dal druhý gól v ligové sezoně.

Domácí si poté nedokázali vytvořit soustavnější tlak, i když v závěru pár šancí na vyrovnání měli. V 84. minutě Papalelého ránu zneškodnil Trmal, jehož branku poté minul střídající Doležal. Karvinští tak nezvítězili ani v sedmém domácím ligovém zápase s Boleslaví.

3. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - FK Mladá Boleslav 1:2 (0:2)
Branky: 70. Mikuš - 6. Jawo, 19. Hilál. Rozhodčí: Petřík - Matoušek, Leška - Berka (video). ŽK: Svozil - Matějovský, Kadlec, Pulkrab, Ladra, Trmal. Diváci: 3226.
Karviná: Ciupa - Čurma (46. Ražnatovič), Krčík, Svozil, Mikuš - Boháč (61. Moses), Budínský - Memič (86. Franko), Bartl (61. Doležal), Papelelé - Akinyemi (61. Ezeh). Trenér: Luhový.
M. Boleslav: Trmal - Kadlec, Suchý, Karafiát, Suchomel - Matějovský (46. Ladra), Sakala - Jawo (82. Mašek), Mareček (82. Šimek), Kušej (77. Kubista) - Hilál (63. Pulkrab). Trenér: Kulič.

Reklama