Hlavní obsah

Karviná - Jablonec 1:1Karviná doma remizovala s Jabloncem

Fotbalisté Jablonce v pátém kole první ligy remizovali v Karviné 1:1 a dál čekají na premiérovou výhru v sezoně pod trenérem Radoslavem Látalem. Slezský nováček bodoval po třech porážkách za sebou. Hosty poslal do vedení v 56. minutě z penalty Miloš Kratochvíl, šest minut před koncem vyrovnal střídající Nigerijec Adeleke Akinyemi svým prvním gólem v české nejvyšší soutěže.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Václav Drchal z Jablonce a Jaroslav Svozil z Karviné v souboji o míč.

Článek
Fotogalerie

Látal udělal od minulého domácího debaklu 1:5 od Sparty v sestavě hned čtyři změny. Nastoupili Filip Souček s Polidarem, kteří minule nemohli hrát kvůli dohodě klubů, a navíc Černák a Čanturišvili. Místo nezbylo na nejzkušenějšího útočníka Chramostu, záložník Považanec dokonce vypadl z kádru.

Hosté od začátku potvrzovali, proč před začátkem 5. kola měli se dvěma vstřelenými góly nejhorší ofenzivu ligy. První střelu na branku vyslal až těsně před přestávkou Čanturišvili, ale brankář Ciupa s ní příliš práce neměl.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Papalelé z Karviné, Václav Drchal z Jablonce a Jaroslav Svozil z Karviné.

Karvinští útočili mnohem víc. Po čtvrthodině hry se řítil do šance Ezeh, ale Filip Souček ho včas dostihl. Domácí se domáhali penalty, protože míč zasáhl Součkovu ruku. O pět minut později moc nechybělo, aby Doležal pokořil svůj bývalý klub, ale jeho hlavičku zastavilo břevno.

Pak se ale na dlouhé minuty hra rozdrobila do soubojů uprostřed hřiště bez jakéhokoliv náznaku šance. Až v závěru prvního poločasu vypálil z dálky domácí Mikuš a míč přeletěl těsně nad břevnem.

Po změně stran přibývalo faulů i žlutých karet. V 55. minutě domácí Boháč v šestnáctce srazil Černáka a Kratochvíl proměnil penaltu střelou do středu branky. Pro jabloneckého záložníka to byl první ligový gól od loňského srpna, kdy zařídil remízu 1:1 na Spartě.

Kratochvíl poté mohl ještě přidat pojistku, ale trefil pouze tyč. Blízko k vyrovnání byl v 69. minutě Ezeh, jenže také zamířil pouze do brankové konstrukce. Skóre nezměnil ani střídající Čavoš, který v týdnu přestoupil do Karviné z Českých Budějovic.

Vyrovnat dokázal až v 84. minutě další náhradník Akinyemi. Po dlouhém Svozilově centru k němu propadl míč a pětadvacetiletý útočník využil nedorozumění v obraně hostů.

Akinyemi do karvinské hry vnesl oživení a mohl dokonce strhnout vedení na stranu domácích. Slezané ale ani s jeho pomocí vítězný gól nedali a Jablonec v nejvyšší soutěži neporazili poosmé za sebou od prosince 2018.

5. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - FK Jablonec 1:1 (0:0)
Branky: 84. Akinyemi - 56. Kratochvíl z pen. Rozhodčí: Zaoral - Caletka, Hurych - Zelinka (video). ŽK: Papalelé, Ezeh, Memič, Ražnatovič - Houska, Čanturišvili, Martinec, Hurtado. Diváci: 2340.
Karviná: Ciupa - Mikuš, Krčík, Svozil, Ražnatović (84. Bederka) - Boháč (63. Bartl), Žák (71. Čavoš) - Memič, Ezeh (71. Málek), Papalelé - Doležal (63. Akinyemi). Trenér: Luhový.
Jablonec: Hanuš - Tekijaški, Martinec, Hurtado, Polidar - F. Souček, Houska (75. Hübschman) - Černák (75. Slávik), Kratochvíl, Čanturišvili (90.+4 Jovovič) - Drchal (67. Pleštil). Trenér: Látal.

Reklama

Související témata: