Hlavní obsah

Slovácko - Ml. Boleslav 2:2Divočina na Slovácku skončila remízou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Vecheta 1 : 0
45. Mareček 1 : 1
53. Mareček 1 : 2
90. Kalabiška 2 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi v pátém kole první ligy remizovali v souboji sousedů v tabulce na Slovácku 2:2, když oba góly vstřelili v oslabení. Domácí poslal do vedení v 11. minutě Filip Vecheta, ve 39. minutě byl vyloučen hostující útočník Matěj Pulkrab, ale Středočeši se prosadili i v deseti. Daniel Mareček v nastavení první půle srovnal a v 53. minutě otočil skóre. Hosté o výhru přišli až v nastavení, kdy střídající Jan Kalabiška potrestal chybu brankáře Matouše Trmala. Poté dostal červenou kartu i mladoboleslavský Benson Sakala. Hosté jsou v neúplné tabulce čtvrtí, Slovácku rovněž s osmi body patří pátá příčka.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Dominik Kostka z Boleslavi, Lamin Jawo z Boleslavi a Michal Kadlec ze Slovácka.

Článek
Fotogalerie

Středočeši přicestovalí do Uherského Hradiště bez útočníka Vasila Kušeje, který je momentálně postaven mimo tým. Podle informací serveru iSport.cz český reprezentant do 21 let míří do nizozemského Utrechtu a čeká se na doladění přestupu mezi kluby. "Dohodli jsme se s vedením, že se k tomu nebudu vyjadřovat," odmítl mladoboleslavský trenér Marek Kulič na tiskové konferenci komentovat Kušejův případný přestup.

Slovácko přežilo v šesté minutě první nebezpečnou akci hostů, když po kolmici Kostky pálil vedle Pulkrab. Domácí udeřili hned z první vážnější šance. Havlíkův přímý kop se přes hlavy Hofmanna a Petržely dostal k Vechetovi a ten zblízka zaznamenal premiérový ligový gól v sezoně.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Matěj Pulkrab (vlevo) z Boleslavi dostal červenou kartu.

V dalším průběhu měla více ze hry Boleslav, která dobře kombinovala a rychleji přecházela do ofenzivy. V 16. minutě Mareček pálil nad. Blíže ke druhému gólu tak měli domácí, po rychlé akci bývalý brankář Slovácka Trmal s námahou vytáhnul Petrželovu střelu nad břevno.

Na konci první půle nejprve sudí Rouček ukázal Pulkrabovi žlutou kartu za faul na Sinjavského, ale po intervenci videorozhodčí Adámkové změnil verdikt na červenou kartu. I v oslabení ale Mladoboleslavští zvládli vyrovnat. V nastavení první půle využil nedůrazu v domácí obraně Mareček a prostřelil Heču.

Druhý šok prožilo Slovácko na začátku druhé půle. Po rychlém brejku kopali hosté roh, míč se dostal k opět volnému Marečkovi, který v 53. minutě střelou k bližší tyči nedal Hečovi šanci. "Hráli jsme moc profesorky, bez týmového ducha. Hráli jsme ledabyle, vykoledovali jsme si branky v naší síti. Bylo to nezodpovědné, náš přístup nebyl podle mých představ," prohlásil domácí trenér Martin Svědík, jenž v minulosti vedl Mladou Boleslav.

Po hodině hry domácí vystupňovali tlak, ale recept na zformovanou defenzivu soupeře dlouho nenacházeli. Nápor v závěru kulminoval, střelu Mihálika chytil Trmal a gól Kalabišky neplatil kvůli ofsajdu.

Slovácko se ale přece jen dočkalo vyrovnání. Při rozehrávce si brankář Trmal nevšiml, že za ním stojí Kalabiška, ten mu pohodlně vzal míč a skóroval proti bývalému mužstvu. "Chytře si počkal a proměnil to," ocenil Svědík. "My jsme na Trmala křičeli, že má za sebou hráče, ale neslyšel nás. Určitě mu ale nebudeme nic vyčítat," podržel spoluhráče záložník a autor dvou gólů Mareček.

Ještě před závěrečným hvizdem byl vyloučen hostující zambijský záložník Sakala za surový faul na rozběhnutého Daníčka. Slovácko už vítězný obrat nestihlo, i tak v lize popáté za sebou s Boleslaví neprohrálo.

5. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav 2:2 (1:1)
Branky: 11. Vecheta, 90.+2 Kalabiška - 45.+2 a 53. Mareček. Rozhodčí: Rouček - Podaný, Arnošt - Adámková (video). ŽK: Havlík - Trmal, Kulič (trenér). ČK: 39. Pulkrab, 90.+4 Sakala (oba M. Boleslav). Diváci: 3992.
Slovácko: Heča - Hofmann (76. Trávník), Daníček, Kadlec - Sinjavskij, Valenta (46. Kalabiška), Havlík, Doski (63. Holzer) - Petržela (63. Juroška), Kim sun-ping (46. Mihálik) - Vecheta. Trenér: Svědík.
M. Boleslav: Trmal - Kostka (90.+5. Kubista), Suchý, Karafiát, Fulnek - Matějovský (65. Hilál), Sakala - Jawo (46. Poulolo), Mareček (65. Šimek), Mašek (75. Ladra) - Pulkrab. Trenér: Kulič.

Reklama