Hlavní obsah

Hr. Králové - Zlín 2:0Kouzlo nového stadionu drží, votroci opět bodovali naplno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Gabriel 1 : 0
74. Horák 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Hradce Králové v pátém kole první ligy porazili na svém hřišti Zlín 2:0. Domácí poslal do vedení v první minutě nastavení úvodního dějství obránce Adam Gabriel, jenž se trefil premiérově v ligové sezoně. Pojistku přidal v 74. minutě další bek Daniel Horák. Zlín se po výhře Českých Budějovic nad Bohemians 1905 (3:0) propadl s jediným bodem na poslední místo tabulky, "Votroci" jsou devátí.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Fotbalisté Hradce Králové se radují z gólu v utkání nejvyšší soutěže.

Článek

Východočeši navázali na vítězství 5:1 proti Českým Budějovicím a na novém stadionu zvládli i druhý zápas. "Ševci" v nejvyšší soutěži pošesté za sebou nevyhráli, stejný počet zápasů nezdolali ani dnešního soupeře.

Hradec Králové byl v prvním poločase aktivnější, až na Pilařovu nepřesnou střelu z nadějné pozice se ale hrálo bez šancí. Až v nastaveném čase přetáhl Kodeš centr na zadní tyč, kde Gabriel přeskočil dva obránce a hlavou poslal míč za Dostálova záda. Dvaadvacetiletý pravý bek dal třetí ligový gól v kariéře.

Zlín poprvé prověřil gólmana Bajzu až v 50. minutě, Senegalec Ndiaye ale trefil ze střední vzdálenosti jen prostředek brány. Brzy nato sáhl kouč hostů Vrba k trojitému střídání, po kterém jeho tým výrazně ožil. Po hodině hry se dostal do šance jeden z nových mužů na hřišti Slončík, jeho parádní volej směřující do sítě obětavě vyhlavičkoval stoper Leibl.

Slončík mohl srovnat i v 72. minutě, míč ale poslal z úhlu jen do boční sítě. Střídající hráč se tak prosadil až na druhé straně. Krejčí po brejku připravil míč proti noze Horákovi a třiadvacetiletý obránce podruhé překonal Dostála. Horák navázal na zásah ze zápasu s Českými Budějovicemi a jako první z týmu dal v ligové sezoně druhý gól.

5. kolo první fotbalové ligy:
FC Hradec Králové - FC Zlín 2:0 (1:0)
Branky: 45.+1 Gabriel, 74. Horák. Rozhodčí: Starý - Kotík, Dresler - Machálek (video). ŽK: Kodeš, Klíma - Fantiš, Reiter.
Hradec: Bajza - Klíma, Heidenreich, Leibl (66. Ševčík) - Gabriel, Kodeš, Dancák (46. Rada), Krejčí (82. Juliš) - Kučera, Pilař (66. Horák) - Vašulín (90. Čech). Trenér: Weber.
Zlín: Dostál - Cedidla, Simerský, Didiba, Čelůstka (79. Kovinič) - Kolář (59. Slončík) - Reiter (59. Vukadinovič), Janetzký, Tkáč (86. Žák), Fantiš - Ndiaye (59. Dramé). Trenér: Vrba.

Reklama