Hlavní obsah

Bitka v tunelu má dohru. Události univerzitního derby vyšetřuje policie

Divokou rvačkou skončilo víkendové derby univerzitní ligy amerického fotbalu NCAA mezi celky Michigan Wolverines a Michigan State Spartans. Několik hráčů Spartans bylo po duelu vyřazeno z týmu poté, co v přesile napadli pěstmi dva hráče Wolverines. "Neumím si představit, že to nebude mít za následek trestní obvinění," řekl v pondělí trenér napadených fotbalistů. Policie se případem již zabývá.

Foto: Rick Osentoski, Reuters

Momentka ze zápasu mezi Michigan Wolverines a Michigan State Spartans.

Článek

Trenér Michigan State Mel Tucker v pondělí potvrdil, že suspendoval čtveřici hráčů svého týmu poté, co shlédl videozáznam inkriminovaného momentu. Na videu je vidět, jak hráči Spartans bijí několik vteřin své soupeře v přesile.

Policie vydala prohlášení ještě v sobotu večer po incidentu. V něm potvrdila, že zahájila vyšetřování. „Situace, jako je tato, a bezpečnost celé komunity bereme velmi vážně," řekl policejní tiskový mluvčí.

Hráči amerického fotbalu zmlátili v tunelu soupeřeVideo: sntv

Podle vyjádření právníka jednoho z napadených hráčů utrpěla jedna z obětí otřes mozku. „Mám zprávu pro hráče MSU, kteří to Gemonovi udělali. Pocítí plný hněv zákona," řekl právník pro Sports Illustrated.

Reklama

Související témata: