Hlavní obsah

Evropskou obdobu zámořské NFL budou hrát také pražští Lions

Úřadující čeští šampioni v americkém fotbalu, pražský tým Lions, se od příští sezony zapojí do projektu Evropské ligy amerického fotbalu (ELF). Nejlepší kontinentální soutěž se dosud hrála s dvanácti účastníky a její druhý ročník vyvrcholí finálovým duelem tuto neděli. Při této příležitosti dnes vedení soutěže oznámilo rozšíření počtu účastníků z původně avizovaných šestnácti na osmnáct. Vedle české metropole přibyla mezi aktéry na poslední chvíli i Paříž.

Foto: ČAAF

Ilustrační foto

Článek

"ELF je nejkvalitnější evropskou soutěží a naším cílem je se v této lize stabilizovat, získat zkušenosti a dříve či později zabojovat o titul," citoval server iSport.cz z prohlášení Lions. "Věříme, že tato volba může posunout nejen Prague Lions, kteří se tímto dostávají z amatérské do profesionální roviny, ale také americký fotbal v České republice."

Největší zastoupení v soutěži bude mít stejně jako dosud Německo s osmi týmy, dva budou z Rakouska a po jednom dodají Španělsko, Polsko, Turecko, Itálie, Švýcarsko, Maďarsko, Francie a Česko. Letos se soutěž hrála v pěti zemích.

"Původně jsme počítali s 16 týmy, ale zájem o zapojení do European League of Football je obrovský. Železo je žhavé, tak ho kujeme," citovala agentura SID komisionáře Patricka Esumeho.

O letošní titul v ELF se v neděli v Klagenfurtu utkají hamburští Sea Devils s vídeňskými Vikings.

Reklama

Související témata: