Hlavní obsah

Bývalá basketbalová hvězda se nebude dívat na NFL, podle ní je tam málo trenérů tmavé pleti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý americký basketbalista Chris Bosh napsal, že nebude sledovat populární ligu amerického fotbalu NFL. Podle bývalého pivota Miami Heat je v lize málo černošských trenérů.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý americký basketbalista Christopher Bosh.

Článek

Sedmatřicetiletý rodák z Dallasu vyjádřil svůj postoj prostřednictvím svého blogu The last Chip. Bosh napsal, že nedávné propuštění koučů Briana Florese z Miami a Davida Culleyho z Houstonu bylo nespravedlivé. „Kdyby byli bílí, měli by ještě práci," napsal Bosh.

„To, jakým způsobem NFL zachází s černými trenéry, mě štve," dodal držitel zlaté medaile z letních olympijských her v Pekingu 2008.

V NFL nyní na pozici hlavního trenéra figuruje jen jeden kouč tmavé pleti. Tím je dlouholetý trenér Pittsburghu Steelers Mike Tomlin.

Bosh a jeho děti se prý na NFL nebudou dívat do doby, než tomu bude jinak „Chci, aby moje děti viděly, že vynikající strategické schopnosti nemají jen bílí," dodal dvojnásobný šampion NBA z let 2012 a 2013.

Reklama