Hlavní obsah

Cenu pro nejužitečnějšího hráče NFL dostal Mahomes z Kansas City Chiefs

Nejužitečnějším hráčem zámořské ligy amerického fotbalu NFL byl vyhlášen Patrick Mahomes. Sedmadvacetiletý quarterback Kansas City Chiefs hlasování zcela ovládl, když dostal 490 bodů. Druhý Jalen Hurts z Philadelphie získal 193 bodů.

Foto: Joe Camporeale, Reuters

Nejužitečnějším hráčem zámořské ligy amerického fotbalu NFL byl vyhlášen Patrick Mahomes

Článek

Nyní se Mahomes pokusí zlomit prokletí spojené s tímto oceněním. Posledních devět držitelů trofeje, kteří ve stejné sezoně postoupili do Super Bowlu, ve finále neuspělo. Naposledy to dokázal Kurt Warner se St. Louis v ročníku 1999/2000.

V Super Bowlu čeká Mahomese souboj s Hurtsem, Kansas City totiž nastoupí proti Eagles. Finále zámořské ligy amerického fotbalu je na programu v neděli v Glendale.

Super Bowl na obrazovce
Vrchol letošní sezony NFL mohou fanoušci sledovat v noci z neděle na pondělí na kanálech O2 TV Sport a Premier Sport 2, a to i s obsáhlým předzápasovým studiem. Vůbec poprvé v historii vysílání NFL bude k Super Bowlu studio živě (start v neděli ve 23.40 hodin na Premier Sport 2). Moderátor Jan Štiegler přivítá mezi hosty například Ondřeje Horáka, komentátora Ladislava Faba a jako expert dorazí legendární Jan Dundáček.

Reklama

Související témata: