Hlavní obsah

Fotbalová hvězda se zbraní v ruce volá o pomoc. Chtějí mě zabít! říká

Minnesota/Praha

Velice znepokojivé video sdílel na svých sociálních sítích slavný obránce Minnesoty Vikings Everson Griffen. Hvězda amerického fotbalu, která měla dříve psychické problémy, na něm se zbraní v ruce říká, že ji někdo chce zabít. Griffen kontaktoval i svého agenta a prosil ho o pomoc.

Foto: @ComplexSports, Twitter

Everson Griffen.

Článek

Ve videu Griffen drží v ruce pistoli a působí hodně vystrašeně. „Hej, hej, jsem ve svém domě. Někdo se mě snaží sejmout. Pořád mám ještě zásobníky," říká. Také sděluje podrobnosti o své zbrani a kde koupil náboje. S nákupem mu prý pomáhal jeden z jeho spoluhráčů.

Griffen psal i svému agentovi Brianovi Murphymu a screeny z konverzace teď kolují po sítích. „Potřebuju pomoct. Radši zavolej 911. Lidé se mě snaží zabít," píše hráč. Murphy odpovídá posléze a ptá se, zda je v pořádku, na to Griffen odpoví jen „Pomoc. Prosím."

Policii nakonec zavolal nad ránem sám. "Krátce po třetí hodině ranní zavolal Griffen z místa bydliště na tísňovou linku 911 a řekl, že je někdo uvnitř jeho domu a že potřebuje pomoc policie. Griffen také dispečerovi 911 řekl, že vystřelil ze zbraně, ale nikdo nebyl zraněn," uvedla policie.

Když policie dorazila k jeho domu, odmítal vyjít ven. Policie se však domnívala, že je sám. Na místo byli přivoláni i týmoví psychologové, kteří se jej snažili uklidnit. Není to poprvé, kdy se ženatý otec tří dětí psychicky zhroutil.

V roce 2018 se omluvil za „nervové zhroucení" poté, co údajně vyhrožoval personálu hotelu, že je zastřelí. Při následném převozu do nemocnice vyskočil z jedoucí sanitky. Na svých sociálních sítích se poté omluvil svým fanouškům, že nemohl nastoupit do zápasu. Jeho manželka následně uvedla, že trpí psychickými problémy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Everson Griffen (@eversongriffen)

Reklama

Související témata: