Hlavní obsah

Velká ztráta pro defenzívu Patriots! Wilfork bude mimo hru do konce sezóny

New England Patriots se budou muset pro zbytek sezóny obejít bez základního stavebního kamene defenzivní lajny. Nose Tackle Vince Wilfork si v první čtvrtině nedělního zápasu, ve kterém Pats zvítězili nad Falcons, přetrhl Achillovu šlachu a letošní sezóna pro něj s velkou pravděpodobností předčasně skončila.

Foto: gettyimages.com

Vince Wilfork

Článek

„Jsme za Vince velmi zklamaní," prohlásil hlavní trenér Bill Belichick. "Tvrdě dřel, aby se připravil na tuhle sezónu. Je to opravdový profesionál a skvělý lídr jak na hřišti, tak mimo něj. Je skvělým příkladem jak pro mladé, tak zkušené hráče. Je velmi oddán týmu a touze po vítězství."

Podle statistik ESPN povolili Patriots v posledních pěti sezónách s Wilforkem na hřišti v průměru 4.1 běhových yardů na jeden běhový pokus, což je řadí na solidní 9. místo v NFL. Když nebyl Wilfork na hřišti, povolili v průměru 5 yardů na jeden běhový pokus, což je řadí na poslední místo v NFL.

„Je jasné, že hráči jako je Vince Wilfork nestojí na každém rohu a nečekají na to, až podepíší smlouvu s Patriots nebo jiným týmem. On je vyjmečný hráč. Jeden z nejlepších na své pozici," prohlásil Belichick. Není žádný způsob, jakým se dá jedním hráčem nahradit. To je zcela nereálné. Ale budeme dělat vše, co je v našich silách, abychom si poradili v neděli se Cincinnati."

Patriots si vybrali Wilforka do svého týmu v prvním kole draftu 2004. Za svou kariéru byl pětkrát vybrán do Pro Bowlu a All-Pro týmu.

Reklama