Hlavní obsah

Američtí atleti mají v týmu pro MS osm obhájců titulu. Hvězdný Manangoi bude chybět

Praha

Ve výpravě amerických atletů na mistrovství světa v Dauhá bude osm obhájců titulu a třináct úřadujících olympijských vítězů. Tým tvoří 141 sportovců a nechybí mezi nimi ani rekordmanka v počtu medailí z MS Allyson Felixová, která se k závodění vrací po listopadovém narození dcery a byla nominována do štafety na 4x400 metrů.

Foto: Profimedia.cz

Jedna z největších hvězd světové atletiky Justin Gatlin

Článek

Jako šampioni z Londýna 2017 budou v katarské metropoli na startu Justin Gatlin (100 m), Sam Kendricks (tyč), Christian Taylor (trojskok), Tori Bowieová (100 m), Phyllis Francisová (400 m), Kori Carterová (100 m př.), Emma Coburnová (3000 m př.) a Brittney Reeseová (dálka).

V nominaci je zároveň devět aktuálních lídrů světových tabulek včetně favoritů sprintu Christiana Colemana (100 m) a Noaha Lylese (200 m) či světové rekordmanky v běhu na 400 metrů překážek a olympijské vítězky Dalilah Muhammadové.

Třiatřicetiletá Felixová má před sebou devátý šampionát za sebou, z těch dosavadních má ve sbírce 11 zlatých medailí ze závodů na 200, 400, 4x100 a 4x400 metrů. Tentokrát nebude na startu individuální disciplíny, poté co na domácím šampionátu před dvěma měsíci skončila na čtvrtce šestá. Zajistila si ale místo v týmu pro dlouhou štafetu, která bude v Kataru obhajovat titul.

Manangoi nebude v Dauhá obhajovat titul v běhu na 1500 metrů

Keňan Elijah Manangoi se musel kvůli zranění vzdát šance na obhajobu titulu mistra světa v běhu na 1500 metrů. Šestadvacetiletý mílař si v tréninku poranil kotník, a protože lékaři odhadli dobu rekonvalescence na osm týdnů, na atletický šampionát do Dauhá neodcestuje.

"Neměl jsem jinou volbu. Musel jsem se rozhodnout, abych zachránil kariéru v zájmu olympijských her v Tokiu," řekl Manangoi s myšlenkami na vrcholnou akci příštího roku.

V keňské nominaci na patnáctistovku jsou nyní jeho mladší bratr George Manangoi, Timothy Cheruiyot a Ronald Kwemoi. Šampionát začne 27. září.

Reklama

Související témata: