Hlavní obsah

Báječný vstup do sezony. Vadlejch se blýskl v JAR

Stříbrný olympijský medailista v hodu oštěpem Jakub Vadlejch při univerzitních závodech v jihoafrickém Potchefstroomu hodil 88,38 metru. Pro dvojnásobného medailistu z mistrovství světa je to nejlepší africký vstup do sezony v životě. Informoval o tom jeho manažer Alfons Juck.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oštěpař Jakub Vadlejch na archivním snímku při Memoriálu Josefa Odložila.

Článek

Nejlepší český atlet současnosti Vadlejch něco takového vůbec nečekal, v minulé sezoně ozdobené světovým bronzem a evropským stříbrem hodil jen ve dvou závodech dál. "Bral jsem to jako tréninkový závod, ale je to nejlepší africký start do sezony. Čtyři hody přes 86 metrů, jedna z nejlepších sérií v životě. Považuji to za skvělý signál před celou sezonou," pochvaloval si dvaatřicetiletý svěřenec světového rekordmana Jana Železného.

První ostrý závod ho čeká 5. května při mítinku Diamantové ligy v Dauhá. Tam loni poprvé poslal oštěp za 90 metrů. Letos by se měl utkat s olympijským vítězem Níradžem Čoprou z Indie i úřadujícím mistrem světa Andersonem Petersem z Grenady.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.