Hlavní obsah

Čína kvůli pandemii přišla o oba letošní mítinky Diamantové ligy

Čína kvůli přetrvávající pandemii přišla o oba letošní mítinky atletické Diamantové ligy. Vedení seriálu dnes na webu informovalo tom, že místo Šanghaje a Šen-čenu se bude závodit v Polsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

"Kvůli cestovním omezením a přísným karanténním opatřením se ani jeden z čínských mítinků neuskuteční. Těšíme se však na jejich návrat do kalendáře v roce 2023," uvedli pořadatelé Diamantové ligy.

Aby byl zajištěn alespoň minimální počet čtyř závodů ve všech disciplínách, byl do programu Diamantové ligy zařazen Memoriál Kamily Skolimowské v Chorzówě. Mítink, který měl původně stejně jako například Zlatá tretra status World Continental Tour - Gold, se uskuteční 6. srpna, kdy se mělo závodit v Šen-čenu. V Šanghaji se měl mítink konat 30. července a byl zrušen bez náhrady.

Seriál Diamantové ligy bude mít tím pádem letos třináct dílů včetně dvoudenního finále v Curychu. První mítink je na programu 13. května v Dauhá.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.