Hlavní obsah

Desetibojař Kopecký přišel kvůli zranění o start na MS

Desetibojař Ondřej Kopecký přišel kvůli zranění o premiérový start na mistrovství světa. V posledním tréninku před víkendovým závodem si český atlet poškodil stehenní sval. Po oštěpaři Vítězslavu Veselém, kterého o účast připravila nemoc, je svěřenec bývalého světového rekordmana Romana Šebrleho druhým sportovcem ve výpravě, který v Eugene nenastoupí ze zdravotních důvodů.

Foto: Alfons Juck

Ondřej Kopecký se svým trenérem Romanem Šebrlem

Článek

"Ondřej si na posledním tréninku poranil zadní skupinu stehenních svalů. Rozsah poraněných tkání bohužel vylučuje jeho start na mistrovství světa," vysvětlila na webu Českého atletického svazu šéflékařka reprezentace Karolína Velebová.

Čtyřiadvacetiletý Kopecký odcestoval do Spojených států amerických jako jedenáctý muž letošních světových desetibojařských tabulek. Výkonem 8310 bodů si vytvořil osobní rekord na červnovém domácím šampionátu v Praze, na němž obhájil titul z Třebíče. Teprve v květnu v Bydhošti přitom atlet pražské Dukly pokořil poprvé osmitisícovou hranici.

Desetiboj je v Oregonu na programu v závěrečných dvou soutěžních dnech sobotu a v neděli. Na jeho startu bude jako jediný český reprezentant další debutant na MS Jiří Sýkora.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články