Hlavní obsah

Smolař Veselý! Podruhé za sebou přišel na poslední chvíli o mistrovství světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

To je pech. Měl formu, což dokázal svým nejdelším hodem za posledních sedm let při mistrovství republiky v Hodoníně, odletěl do USA na svůj sedmý světový šampionát, jenže závodit nebude. Oštěpař Vítězslav Veselý se nestihl dát dohromady z vleklé bronchitidy.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Oštěpař Vítězslav Veselý.

Článek

EUGENE (od našeho zpravodaje) – Není to pro něj neznámý černý scénář. Na posledním MS před třemi lety v Dauhá se z kvalifikace také musel na poslední chvíli odhlásit kvůli zranění prstu. Mezitím ale zazářil nečekaným bronzem na olympiádě v Tokiu, který přidal do sbírky svých úspěchů čítající i titul mistra světa.

Letošní sezona je ale pro 39letého Veselého kostrbatá. Už před parádním závodem v rodném Hodoníně si stěžoval na nachlazení, kvůli němuž málem nestartoval. A dýchací potíže ho neopouštěly.

„Před cestou se cítil dobře, v průběhu letu do USA se pravděpodobně nachladil z klimatizace a už druhý den po příletu měl horečky,“ popisuje reprezentační lékařka Karolína Velebová.

Času do soutěže zbývalo ještě docela dost, kvalifikace je na programu až v noci na pátek, jenže Veselého stav se výrazně nelepšil. „Testy na covid měl negativní, hodnoty zánětlivých parametrů byly nízké. Ale trápí ho silná bronchitida, a i přes veškerou péči není schopen podat maximální výkon,“ doplnila Velebová.

„Věřil jsem, že se mi podaří směrem k soutěži dát do kupy, ale to se bohužel nestalo, a tak bude lepší odletět dříve domů, podstoupit nějaká vyšetření a pokusit se připravit na mistrovství Evropy,“ prohlásil Veselý s výhledem na srpnový šampionát v Mnichově.

Reklama