Hlavní obsah

Elitní českou vytrvalkyni láká Ironman. Ale nechci si zavírat dveře, tvrdí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli na startu Pražského maratonu nebude, Marcela Joglová teprve postupně zatěžuje operovaný kotník. Třetí nejrychlejší maratonkyně české historie si tak pohrává s myšlenkou, že zatím zkusí triatlon, s nímž už má z minulosti zkušenost.

Foto: Ivana Roháčková

Vytrvalkyně a brzy možná také triatlonistka Marcela Joglová.

Článek

Kdy vás napadlo si v závodě přidat k běhání i plaveckou a cyklistickou část?

Lákalo mě to od začátku, jeden poloviční Ironman jsem absolvovala, ale dala jsem se pak na jinou cestu, kde se mi otevřely dveře. Triatlon byl základ, a když jsem nemohla běhat, na kole se to dá krásně nahradit, plaváním se můžu kondičně posunout. Tak je vhodné to prodat, když tak trénuju. V červnu je závodů dost, ale možná to šoupnu na červenec, když bude kotník fit.

Jak je na tom teď?

Diriguje si mě, každý den je jiný. Když je odpočatý, nebolí, běžela jsem třicítku, už jsem byla i na dráze, začala jsem opatrně, ale půjde to. Jen musím trénink dávkovat.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Marcela Joglová (@marcela_joglova)

Kotník vás trápil delší dobu, pro zákrok jste se rozhodla vloni po mistrovství Evropy?

Po něm jsem chtěla odpočinek i na hlavu. A představa, že se budu muset pustit do plnohodnotné přípravy s tím kotníkem, byla nereálná. Jediná varianta byla operace, asi to byl následek zákroku před 17 lety, kdy byl natřikrát zlámaný. Vznikly tam různé změny a výrůstky, které se projevovaly. Dva mi odstranili a měla jsem i přetržený přední vaz, který způsoboval nestabilitu a bolest.

Může být pro vás do budoucna triatlon i sportem číslo jedna?

Baví mě. Kolo mě naplňuje, na Mallorce jsem byla i šest hodin v sedle… Ale hlavní myšlenka je maraton, ideálně v Berlíně na podzim, určitě si k němu nechci zavírat dveře. Na olympijský triatlon jsem asi pomalá, pro mě je varianta poloviční Ironman a nebo spíš celý.

Reklama

Související témata: