Hlavní obsah

Elitní čtvrtkař Ross dostal tříletý trest za porušení pravidel o dopingu

Člen zlaté olympijské štafety v běhu na 4x400 metrů Randolph Ross dostal tříletý zákaz startů za porušení pravidel o dopingu. Jednotka pro bezúhonnost atletiky (AIU) potrestala elitního amerického čtvrtkaře za to, že opakovaně nebyl k dispozici při namátkové dopingové kontrole a při vyšetřování případu předložil falešné dokumenty. Trest pro syna někdejšího hvězdného překážkáře Duenea Rosse platí zpětně od 1. července 2022, oznámila AIU na twitteru.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Jednadvacetiletý talent, který letos v březnu zaběhl třetí nejrychlejší halovou čtvrtku v historii (44,62) a jen o desetinu sekundy zaostal za světovým rekordem, třikrát během dvanácti měsíců nebyl zastižen dopingovými komisaři. Naposledy se proti pravidlu o hlášení místa pobytu provinil 18. června a o měsíc později mu AIU předběžně zastavila činnost.

Ross podle AIU během procesu přiznal pokus o zfalšování dokumentů, které měly vysvětlit jeho nepřítomnost v místě původně nahlášeného pobytu. Kvůli předběžné suspendaci přišel o start na mistrovství světa v Eugene, kde měl jako čtvrtý muž letošních světových tabulek (44,13) usilovat o první individuální úspěch na mezinárodní scéně. Definitivní trest pro něj znamená možnost návratu k závodům až v létě 2025, tedy rok po olympijských hrách v Paříži.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články