Hlavní obsah

Formule 1 přímo ze studia? Krásný zážitek, libovala si česká medailistka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť bude mít navždy spojenou se ziskem světové medaile ze smíšené štafety, ale čtvrtkařka Tereza Petržilková si z Maďarska odvezla ještě bonusový zážitek. Jako fanynka formule 1 se byla podívat v komentátorském studiu v Budapešti.

Foto: ČAS - Soňa Maléterová

Česká čtvrtkařka a medailistka z mistrovství světa Tereza Petržilková.

Článek

„Ráda poslouchám podcast EisKing, který dělají Števo Eisele a Josef Král. Vzájemně se sledujeme na sociálních sítích a jsme v kontaktu. A jak jsme měli volno, přišla pozvánka do studia. Překvapilo mě, že jezdí na každou Velkou cenu až do Maďarska,“ přiznává Petržilková.

Na Velkou cenu Nizozemska vyrazila i s kolegy Ladou Vondrovou, Patrikem Šormem, Pavlem Maslákem či slovenským sprinterem Jánem Volkem.

„Viděli jsme živě předzávodní studio a pak jsme s Jánem měli přístup i do komentátorské kabiny. Krásný zážitek,“ pochvalovala si čerstvá semifinalistka světového šampionátu na 400 m.

Formuli 1 registruje odmala z návštěv své babičky, ale naplno ji k monopostům přitáhl až seriál Drive to Survive na Netflixu. „Tam je vidět zákulisí, příběhy jezdců, jejich charakter. I pro mě je to motivační,“ líčí atletka, která od té doby sleduje závody i tréninky, když zrovna sama nezávodí.

Dlouhodobým oblíbencem je šampion z posledních dvou let Max Verstappen. „Ale fandím i Fernandu Alonsovi, jak dokáže i v takovém věku závodit, nebo Charlesi Leclercovi,“ vypočítává. Co si někdy vyzkoušet závodní okruh na vlastní kůži? „Asi bych se bála, jestli jsem tak dobrý řidič, ale určitě bych se nechala svézt od nějakého profesionála,“ směje se.

Reklama

Související témata: