Hlavní obsah

Hale se vyhýbal. Teď do ní Krsek vlétl a je druhý v české historii!

Dlouhé roky se halové sezoně vyhýbal. Letos do ní 22letý čtvrtkař Matěj Krsek vtrhl s plnou vervou a odměnou mu je mistrovský titul a druhé místo v českých historických tabulkách jen za Pavlem Maslákem. Výkon 46,14 s v ostravské hale dal kladenskému sprinterovi i definitivní jistotu účasti na halovém mistrovství Evropy v Istanbulu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Matěj Krsek v souboji o domácí titul s Vítězslavem Müllerem.

Článek

Z výrazného osobního rekordu se těšil i druhý Vít Müller, co jste si po závodě řekli?

Když jsem viděl, že byl těsně za mnou, tak jsem mu blahopřál, protože jsem věděl, že má taky osobák. Jsem rád, že nás tam bylo víc rychlých, měl jsem radost za všechny.

Jaká to byla z vašeho pohledu čtvrtka?

Strašně se mi ten běh líbil, bylo to takové zadarmo, uvolněné, příjemné. Od začátku do konce skvělý běh.

Po závodě už ty pocity tak příjemné nebývají…

Nohy bolí po každé čtvrtce. Během závodu to jde, ale tak tři minuty po něm to začne a jsem většinou tak čtvrt hodiny vyautovaný.

V předchozích dvou letech jste v hale nezávodil. Proč jste letos udělal změnu?

Z části jsem vyšel vstříc zbytku štafety, která mě požádala, jestli bych halu neabsolvoval. Kdyby bylo čistě po mém, tak bych ji asi vynechal, protože se mi dlouhé roky líbilo, když jsem měl delší přípravu na léto. Nicméně hala je pro mě fajn zpestření.

Štafetové ambice ale vzaly za své, když pro zdravotní problémy ukončili předčasně halovou sezonu Patrik Šorm i Pavel Maslák, Müller už se chce také chystat na léto.

Je to velká škoda, snad jen dva z elitní osmičky čtvrtkařů jsme zvládli halu bez potíži. Škoda, že tu nemohli závodit Pavel s Patrikem i Michal Desenský, Honza Tesař měl potíže, Martin Tuček taky… Přesto jsme ve finále běželi tři pod 47 sekund, tak jsem si říkal, že by to mohlo vyjít i tak.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Souboj Matěje Krska s Vítem Müllerem o domácí titul.

Vy se takřka každým rokem zlepšujete, přesto jste se po minulé sezoně rozhodl změnit tréninkovou skupinu. Proč?

Bylo tam víc důvodů. Klidně bych v Kladně ještě pár let pokračoval pod vedením Ladislava Lály a Hany Větrovcové, nicméně došlo ke shodě, že je třeba se posunout dál. Na poslední chvíli v září jsme se rozhodli oslovit Miroslava Zahořáka, jestli by mě nechtěl trénovat.

Zatím to vypadá, že vám změna sedla.

Sedí mi to velice, jsem neskutečně spokojený s trenérem i se skupinou na Olympu, nemůžu si stěžovat. Naopak to předčilo moje očekávání.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený 💙AC TEPO KLADNO💛 (@actepokladno)

Trenér Zahořák vedl sestry Bendovy, nechybí vám víc tréninkových parťáků?

Ještě je s námi Alex Sojka, juniorský čtvrtkař. Všichni si rozumíme a při samotném tréninku mi nevadí běhat po ovále samotnému, rád se na soustředím na trénink a sám na sebe.

Na podzim jste si přidal ke studiu České zemědělské univerzity ještě soukromou Unicorn University. Zvládáte?

Tak nějak zvládám. Ne úplně hladce, ale procházím. (úsměv)

Reklama

Související témata: