Hlavní obsah

Jako divák bych šel na Collinse, zve na Czech Indoor Gala do Ostravy běžec Maslák

Dvojnásobný halový mistr Evropy i světa v běhu na 400 metrů Pavel Maslák bude hlavní tváří blížícího se mítinku Czech Indoor Gala. Akce se uskuteční v úterý 14. února v atletické hale v Ostravě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Maslák na archivním snímku.

Článek

Svěřenec trenéra Dalibora Kupky vládne velkým halovým mezinárodním akcím již čtyři roky v řadě, když dokázal v letech 2013 v Göteborgu a 2015 v Praze vybojovat titul mistra Evropy a v sezónách 2014 v Sopotech a 2016 v Portlandu vystoupal na nejvyšší stupínek i při halových světových šampionátech. Letos v Bělehradě pak bude chtít potřetí za sebou získat evropské zlato. Na Czech Indoor Gala poběží závod na 300 metrů, který pro něj bude důležitým testem před nadcházejícím evropským halovým šampionátem.

Třístovka příjemnou změnou

„Budu mít za sebou už několik mítinků, budu proto už rozzávoděný a věřím v Ostravě v dobrý výkon. Jsem tam prakticky doma, v hale budu mít rodinu, tak se budu chtít ukázat. Třístovka je příjemná změna, navíc hned o víkendu poběžím další čtyřstovku v Birminghamu, tak jsme raději volili kratší vzdálenost," vysvětloval netradiční vzdálenost havířovský rodák.

Nejen na Masláka ale bude stát za to přijít do ostravské haly. „V kouli bude startovat česká špička Prášil a Staněk, jednáme s juniorským světovým rekordmanem Polákem Bukowieckim. V tyčce se představí oba opavští rodáci Kudlička s Balnerem, nejkratší sprint poběží veterán Kim Collins z ostrovního státu Svatý Kryštof a Nevis," popsal Oldřich Zvolánek z pořádajícího SSK Vítkovice.

Právě mistr světa na 100 metrů z roku 2003 a dvojnásobný stříbrný medailista z halového světového šampionátu bude podle Masláka velkým lákadlem. „Kdybych byl divák, tak bych na Collinse určitě šel. Co předvádí ve svém věku, je fantastické," pozval atletické příznivce Maslák.

V hlavním programu Czech Indoor Gala by se měla představit kompletní česká atletická špička. Mezi muži jsou vypsány disciplíny 60, 300 a 1500 metrů, tyč a koule. Na programu ženských disciplín jsou závody na 60, 400, 1500 a 60 metrů překážek. Součástí mítinku Czech Indoor Gala bude i 13. ročník Ostravské laťky ve skoku do výšky.

Reklama