Hlavní obsah

Kipyegonová dostala za dva rekordy během týdne dům a 35 tisíc dolarů

Keňská atletka Faith Kipyegonová dostala od prezidenta Williama Ruta za překonání dvou světových rekordů během jediného týdne jako odměnu 35 tisíc dolarů a dům. Informovala o tom agentura AP.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Keňanka Faith Kipyegonová zaběhla v Paříži světový rekord na 5000 m - 14:05,20.

Článek

"Keňa je na Faith neuvěřitelně pyšná," uvedl Ruto. "Je ukázkovým příkladem disciplíny, tvrdé práce a rodinných hodnot. Je velkou keňskou ženou - matkou, manželkou a světovou šampionkou," uvedl prezident s tím, že v budoucnu podobnou odměnu dostanou i další světoví rekordmani.

Dvojnásobná olympijská vítězka a úřadující mistryně světa Kipyegonová před dvěma týdny na Diamantové lize ve Florencii zaznamenala časem 3:49,11 minuty světový rekord na 1500 metrů.

O sedm dní později na dalším mítinku prestižního seriálu v Paříži, kde navíc v přímém souboji porazila dosavadní držitelku rekordu Letesenbet Gideyovou z Etiopie, stanovila nové maximum časem 14:05,20 na trati 5000 metrů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.